Považská bravčovina so smotanovými zemiakmi
Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 26. januára 2014
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 26. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Očistenú a umytú krkovičku osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom. Potom ju dáme na vymastený plech, poukladáme na ňu rozmarín, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Pečieme na 180 stupňoch domäkka.
- 2
Keď je krkovička upečená, výpek z plechu scedíme, mäso potrieme medom a vložíme do rúry ešte na 4 – 6 minút. Výpek prevaríme a zaprášime hladkou múkou.
- 3
Smotanové zemiaky: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a prerežeme po dĺžke. Prelejeme kyslou smotanou a posypeme lístočkami tymianu. Osolíme a dáme zapiecť do rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu