Ovocný koláč

irituje - fotkairituje, 2. júna 2013

Tak tento recept som našla v kuchárskej knihe po mojich rodičoch,ale písala som ho Ja.Recept mám od mojej starkej,a dúfam,že si ho niekto pokusi Zobraziť celý popisTak tento recept som našla v kuchárskej knihe po mojich rodičoch,ale písala som ho Ja.Recept mám od mojej starkej,a dúfam,že si ho niekto pokusi spraviť a napísať mi ako mu chutil.

15 minut minút
príprava
15 minut minút
na 250 °C

Suroviny

5 ks
1  šálka
1/2 šálky
1/2 šálky
2  šálky
1
1
1
podľa chuti




Postup

  1. 1

    4 celé vajcia, 1 šálku kryšt.cukru,pol šálky mlieka dobre vymiešame

  2. 2

    Pridáme pol šálky oleja,2 šálky PH muky,1 pr. do pečiva

  3. 3

    Vylejeme na vymastený plech posipaný mukou.Zmiesime tvaroh, 1 vajco,kryšt. cukor,asi za hrsť,1 vanilkový cukor,vymiešame, poukladáme na cesto ovocie/NAPR.MARHULE/. Pečieme vo vyhriatej rure na 250 stupnov asi 15 minut.

Diskusia k receptu

staja
Bolo by dobré vyskúšať si to a ponúknuť s fotkou pred uverejnením.
valeri
no nápad za milón, zverejniť recept a čakať, aký bude, keď ho niekto upečie, čo keby náhodou nechutil, škoda námahy ........
afataga
toto je zakladny hrncekovy recept, akych tu je aspon sto
angast
a nebude tá posipaná múka sipieť na plechu ?
evaz
Tento koláč pečiem často a je naozaj dobrý.Do cesta stačia 3 vajíčka.Tvarohu je potrebné 500g+1žltok+1vanilkový cukor+práškový cukor (podľa chuti)+hrozienka+citronová kôra-zmiešame,alebo každý podľa svojej chuti.Cesto vylejeme na plech a tvaroh dame do cukrarenského vrecka a striekame mriežku na cesto.Do každej mriežky dame ovocie,ale nemusí byť, dobrý je aj bez neho.Po upečení posypeme praškovým cukrom.Je vyborný ku káve a hlavne kto má rád tvarohové.
staja
@evaz , môže byť výborný, skús ho odfotiť a rozpíš suroviny a je to od teba - vyskúšaný recept, nie ako tu odpísaný z nejakej kuchárky.
evaz
Tento tvarohový zákusok pečiem viac ako 20 rokov.Ja mám takýto recept:1hrnček=2,5dcl. 3 vajcia celé ,1H práš. cukru,0,5 H sladkého mlieka,0,5H oleja ,1 vanilkový cukor vyšlaháme .Pridáme 2 H kopcovité polohrubej múky+1 pdp.Všetko dobré vymiešame a vylejeme na plech(menší).Cesto je hustejšie.500g tvarohu ochuteného podľa svojej chuti dáme do cukrárenskeho vrecka a striekame mriežky na cesto.Upečieme.Po upečení posypeme práškovým cukrom.Medzi mriežky môžeme dať ovocie. Nabudúce ak ho upečiem,tak ho odfotím a pridám.
irituje
Ja ten recept poznam,len som ho uz dlho nerobila.Utcite by som neopisovala recept z kucharky a potom ho sem len tak mirnixfirnix dala.Ale berem kritiku,ked znova dam do prevadzky ruru,co bude uz onedlho,niekedy ked bude ovocie skusim urobit a potom ho sem dat.
Ospravedlnujem sa,ak bol moj komentar k receptu zle vylozeny,ale tej kritiky uz dufam stacilo:-).
irituje
no ja neviem ale vy do cesta nepridavate muku?
to je teda moc pekne od vas varechacov pustit sa do niekoho,za to ze ste pesimisti,nemusite kazdeho kto ma zaujem pridat sa k nejakej skupine hned kritizovat.nuz aspon viem ako to tu chodi.:-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia