Zuppa Pavesse

stefanm - fotkastefanm, 18. februára 2013
Zuppa Pavesse
Foto: stefanm

Pri príprave tohoto jedla som sa nechal inšpirovať receptom z knihy Vajce.Uvádza sa tam,že jedlo pripravila v r.1525 pre francúzskeho kráľa Františka I. lombardská dedinčanka.Kráľ hľadal prístrešie potom,čo bol v bitke porazený cisárom Karolom V.Hladný a vyčerpaný našiel dedinčanku,ktorá mu z potravín čo mala doma,pripravila toto jednoduché,ale veľmi chutné jedlo.Bolo také dobré,že ho po návrate zo zajatia s veľkou chválou zaviedol pri svojom dvore.Takže ak vám nebude chutiť sťažujte sa jemu.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
8 krajce
4 ks
1 strúčik
1 l
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pred prípravou jedla si recept preštudujeme , zvážime svoje možnosti , či sme schopný ho pripraviť , preveríme si ...

    Zuppa Pavesse - obrázok 1
  2. 2

    ... potrebné suroviny a zvážime čas na prípravu . V prípade , že si na prípravu netrúfame , prepočítame si zostavajúce gastrolistky a s úsmevom na tvári pozveme manželku na obed do jej obľúbenej reštaurácie ! :)

    Zuppa Pavesse - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa ubezpečíme , že všetko zvládneme , pustíme sa do práce . Krajce chleba dozlata osmahneme na panvici s rozpusteným maslom . Potrieme ich cesnakom (to v pôvodnom recepte nie je ale urobte to!!) ...

    Zuppa Pavesse - obrázok 3
  4. 4

    ... a uložíme do hlbokého taniera . Pridáme rozklepnute vajíčko , posypeme trochou syra a podľa chuti dosolíme .

    Zuppa Pavesse - obrázok 4
  5. 5

    Na záver opatrne zalejeme vriacim vývarom a ihneď podávame .

    Zuppa Pavesse - obrázok 5
  6. 6

    Počas konzumácie nezáväzne debatujeme o priebehu vojny medzi kráľmi Františkom I. a Karolom V. ...

    Zuppa Pavesse - obrázok 6
  7. 7

    ... ktorý sme si pred obedom dôkladne naštudovali , čím ohurujeme spolustolovníkov , ale hlavne prítomné dámy a , samozrejme , aj vlastnú manželku . Nezabudneme pridať aj pikantné informácie z ich intímneho života . Vzhľadom na to , že si získate obdiv nemusíte potom umývať riad ! Fakt !!!

    Zuppa Pavesse - obrázok 7

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
tak ked francúzi môžu jesť slimákou , tak aj surové vajcia im chutia ...mne žltko problém nerobí no neviem či ten horúcí vývar trochu to bielko ,,obarý,, ...ale ked bude chleba zralý na topinky skúsim ... orevuar
surove zltko mi nevadi,ale s tym soplavym bielkom mam veru problem...to tak prekonat,tak idealne jedlo pre mna...jednoduche,paradne..musim ho viac obarit:-)
To vajicko by som asi naozaj nemohla take zjest. Recept sa ale prijemne cital, podany tvojim typickym humornym stylom, no a najlepsi na tom bol ten hudobny clip.
Neviem čo má Violetta spoločné s touto polievkou, ale asi lekárska
veda pokročila a zistilo sa , že neumrela na TBC, ale na salmonelu

Pridaj komentár k receptu: