Šachovnicový kysnutý koláč

Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 28. októbra 2014
Šachovnicový kysnutý koláč
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
0,5 kg
50 g
125 g
100 ml
270 ml
30 g
Maková plnka:
0,5 kg mletý
250 g
100 g
Tvarohová plnka:
0,5 kg
1 ks na kôru
100 g
20 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv zmiešame 100 ml vlažného mlieka s droždím a necháme vykysnúť. Pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Mak sparíme horúcim mliekom a pridáme lekvár. Tvaroh zmiešame s citrónovou kôrou, cukrom, žĺtkom a maizenou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech.

  3. 3

    Mak a tvaroh lyžičkou striedavo ukladáme na cesto tak, aby vznikol šachovnicový tvar. Posypeme mandľovými lupienkami. Koláč necháme ešte podkysnúť a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C.

Diskusia k receptu

radost
ešte sú tam-asi-marhule..vyzerá krásne..
zolik
Pro 1. pohlade na fotografiu som myslela, ze su to volske oka s kaviarom ;-)
1x jarca
smajliqa
na aky plech je tato davka??, a cesto mam rozvalkat uplne na tenucko???? nechcem aby mi vybehlo v rure do aleluja :)))
annael
Budem sa opakovať, ale ak má niekto v kuchárskom tíme človeka, ktorý je kuchár a svoje hobby má cukrárstvo a pečenie, vyhral - má multifunkčného človeka. A takého my v hoteli Mikado máme.
Skúšajte jej osvedčené recepty! Dobrú chuť!
evanaaa
Môže byť dobrý, aj asi je - ten koláč, ale prečo nie je ani v surovinách ani v postupe spomenuté ovocie, tuším marhule, ako sa už vyššie spomína....alebo čo to je, určite nie zapečené žĺtka :-)