4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci rozpálime olej, dáme naň nadrobno pokrájaný cesnak, pridáme brokolicu, osolíme a okoreníme. Za častého miešania opekáme.
- 2
Po niekoľkých minútach prilejeme víno a pod pokrievkou dusíme asi 15 – 20 minút. Brokolica sa nesmie rozvariť a mala by si zachovať svoju pôvodnú farbu.
- 3
Podávame k pečenému, grilovanému alebo dusenému mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu