Brokolica na cesnaku a víne

redakcia - fotkaredakcia, 21. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 strúčiky
300 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci rozpálime olej, dáme naň nadrobno pokrájaný cesnak, pridáme brokolicu, osolíme a okoreníme. Za častého miešania opekáme.

  2. 2

    Po niekoľkých minútach prilejeme víno a pod pokrievkou dusíme asi 15 – 20 minút. Brokolica sa nesmie rozvariť a mala by si zachovať svoju pôvodnú farbu.

  3. 3

    Podávame k pečenému, grilovanému alebo dusenému mäsu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia