Lenkačka (cesnačka)

prdelinka - fotkaprdelinka, 18. apríla 2012
Lenkačka (cesnačka)
Foto: prdelinka

Pri chorobe ideálna ale aj vynikajúca na obed :)

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

  alebo vývar




Postup

  1. 1

    Na masle si opecieme postruhany cesnak,zalejeme vriacou vodou,rozpustime dve kocky bujonu(hovadzi je moc silny)

  2. 2

    prilejeme smotanu,taveny syr,osolime,nechame zovriet,ochutname

  3. 3

    Na tanieri podavame s krutonmi(nasucho opeceny chlieb /aj s rozmarinim je to mnam/),sunkou pokrajanou na pasiky a struhanym syrom.Excelentna polievka,ale zrovna dnes sa mi nepodarila :( tak ani foto nie je

    Lenkačka (cesnačka) - obrázok 3

Diskusia k receptu

soncya
Kašli na to, že polievka nevyšla. Cesnaková je vždy dobrá. Čo aj keď nepodarená. Podľa popisu fakt výdatná. (Len asi sa po nej veľmi radniť nedá... :o) )
prdelinka
jej dakujem :) ked si date polievku obidvaja nevadi,veselo randite :)) my s tym mojim sa lubime viac ked voniame po cesnaku :)))
babuscha
ja dam variť 1 lvody do toho bujón, ked začne vrieť dám veľááááááááááá pretlačeného cestanku, vegetu, zalejem dvoma rozšľahanými vajíčkami a pridám posekánú petržlenovú vňať, dosolím okorením a zalevam ňou opečený chlieb, alebo opečené rožky, alebo na kocky pokrájaný tvrdý syr
babuscha
chcela som tým povedať, že každá cesnačka je fajn, ale tá tvoja musí mať lepšiu vôňu ak sa cesnak popraží na masle .....fajnota
prdelinka
nemusi byt zla ani tvoja ale pre mna polievka v ktorej plava vajce je blee uz od skolky :) hej krasne vonia cela kuchyna a to vzdy prilaka mojho hladosa dovnutra :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia