Lenkačka (cesnačka)

prdelinka - fotkaprdelinka, 18. apríla 2012
Lenkačka (cesnačka)
Foto: prdelinka

Pri chorobe ideálna ale aj vynikajúca na obed :)

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

  alebo vývar

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle si opecieme postruhany cesnak,zalejeme vriacou vodou,rozpustime dve kocky bujonu(hovadzi je moc silny)

  2. 2

    prilejeme smotanu,taveny syr,osolime,nechame zovriet,ochutname

  3. 3

    Na tanieri podavame s krutonmi(nasucho opeceny chlieb /aj s rozmarinim je to mnam/),sunkou pokrajanou na pasiky a struhanym syrom.Excelentna polievka,ale zrovna dnes sa mi nepodarila :( tak ani foto nie je

    Lenkačka (cesnačka) - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Kašli na to, že polievka nevyšla. Cesnaková je vždy dobrá. Čo aj keď nepodarená. Podľa popisu fakt výdatná. (Len asi sa po nej veľmi radniť nedá... :o) )
ja dam variť 1 lvody do toho bujón, ked začne vrieť dám veľááááááááááá pretlačeného cestanku, vegetu, zalejem dvoma rozšľahanými vajíčkami a pridám posekánú petržlenovú vňať, dosolím okorením a zalevam ňou opečený chlieb, alebo opečené rožky, alebo na kocky pokrájaný tvrdý syr
nemusi byt zla ani tvoja ale pre mna polievka v ktorej plava vajce je blee uz od skolky :) hej krasne vonia cela kuchyna a to vzdy prilaka mojho hladosa dovnutra :))

Pridaj komentár k receptu: