Špaldové lievance s kakaovou omáčkou, jahodami a kiwi

levandullka - bez fotkylevandullka, 27. mája 2012
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zmiešame dva diely bielej hladkej múky, jeden diel špaldovej hladkej múky, dve čajové lyžičky PDP, jeden vanilkový cukor (podľa chuti), jedno-dve vajíčka a mlieko. Všetko spolu zmiešame-cesto musí dosiahnuť typickú konzistenciu (o niečo hustejšie ako klasické cesto na palacinky). Na kakaovú omáčku zmiešame kvalitné kakao, práškový cukor a vodu. Podávame s čerstvými jahodami, kiwi, alebo s malinami, čučoriedkami... Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto lievance robím aj ja, až na to, že dávam len špaldovú alebo inú celozrnnú múku a vajce si rozdelím: žĺtky vymiešam v mlieku a z bielkov spravím sneh, ktorý do toho vmiešam, lievance sú jemnejšie a ešte lepšie sú, ak časť mlieka ( alebo aj všetko) nahradím várovou smotanou. Z jahôd spravím omáčku a tou ich potom zalievam.
evanaaa
Ale páči sa mi aj tvoja kakaová omáčka, skúsim aj tak.
levandullka
Ďakujem :-). Mne sa zase páčia Tvoje lievance, najbližšie urobím určite také! :-). Isto budú lepšie a jemnejšie ako tieto moje :-)
levandullka
@marienka44 S kvasnicami su isto lepsie, ale ja mam drozdie doma malokedy a lievace robievam väcsinou uplne spontanne, takze mi to riesi PDP :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia