Amaretky

mikalove - bez fotkymikalove, 9. decembra 2009
60
porcií
15 minút
príprava
13 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
štipka
300 g
2 ks
350 g
150 g
100 g
2 káv.lyž.




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Ručne zľahka vmiešame cukor, 1vanilínový cukor a mandle. Pomocou dvoch kávových lyžičiek vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie z cesta malé hrudky (asi 62 ks). Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť. Na druhý deň dáme hrudky piecť do predhriatej rúry asi 13-15 minút.

  2. 2

    Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v hrnci vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom vymiešame vychladnutú čokoládu s maslom alebo margarínom, arómou a vanilkovým cukrom na najvyššom stupni do peny. Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na rovnú plochu polovice vychladnutých hrudiek a druhou polovicou hrudiek priklopíme. Uchovávame v chlade.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia