Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi fotorecept
Foto: pusta
Včera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových tagliatelle som hned uvarila aj skvelý Zobraziť celý popisVčera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových tagliatelle som hned uvarila aj skvelý a rýchly, veľmi chutný obed, ktorý je veľmi vhodný pre zdravých i chorých, najmä pre diabetikov, ktorým recept venujem. Tieto tagliatelle majú vynikajúcu chuť, ktorá je oveľa lepšia ako u kupovaných v obchode, odporúčam vyskúšať.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
160 - 200 g |
|
2 - 3 PL |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks - menšia |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravila som si čerstvé domáce tagliatelle z múky semolina durum, včera som pridala recept pod rovnakým názvom, na záver ešte pridám link, aby ste nemuseli hľadať.
-
2
Kým tagliatelle preschli, pokrájala som šampiňóny na silnejšie plátky. Dala som vo veľkom hrnci hned zohriať aj väčšie množstvo vody - asi 3 litre.
-
3
Pokrájala som na jemno sušenú štipľavú papriku a očistila som strúčik cesnaku.
-
4
Na rozohriatom olivovom oleji som orestovala cibuľu do sklovita - asi 3 minúty.
-
5
Pridala som šampiňóny a restovala som ich pekne do hneda - asi 5 minút. šampiňóny som nesolila, aby nepustili zbytočne vody, ale sa opiekli, nie dusili.
-
6
Pridala som pokrájanú sušenú štipľavú papriku a...
-
7
...prelisovaný cesnak, restovala som len 1 minútu za stáleho miešania, aby sa nespálil, len rozvoňal.
-
8
Pokrájala som zelerovú vňať na hrubo, výborne dochutí jedlo na záver. Zelerová vňať je menej známa, ale vynikajúca a overená kombinácia.
-
9
Do vriacej osolenej vody som dala čerstvé tagliatelle a ked vyplávali na povrch, varila som ich prudkým varom asi 3 - 4 minúty, nelepia sa a nerozvaria. Nechala som ich al dente - na skus.
-
10
Uvarené som ich scedila a trocha vody, v ktorej sa varili, som zachytila a odložila. Tagliatelle som nepreplachovala studenou vodou, aby v nich zostala všetka tá úžasná chuť, osobne nepreplachujem ani iné cestoviny. Na obrázku dobre vidno, ako výrazne zväčšili varením svoj objem a majú krásnu sýto-žltú farbu semoliny a kurkumy.
-
11
Tagliatelle som preložila do panvice so šampiňónmi, pridala som asi 50 ml vody z ich varenia a za stáleho miešania som ich obracala, kým sa odparila všetka voda, solila som až teraz a aj okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
12
Horúce domáce tagliatelle som naložila na tanier a posypala som ich pokrájanou čerstvou zelerovou vňaťou. Je to nádherne voňavé, ľahko pikantné jedlo úžasnej chuti, ľahké, rýchle, jednoduché a zároveň dobre zasýti, navyše múka semolina durum má nízky glykemický index, čo je vynikajúce pre diabetikov, ale aj iných. Vrelo odporúčam pripraviť pre seba i vašich blízkych a pochutnať si na tejto dobrote.
varecha.pravda.sk/recepty/tagliatelle-s-cuketou-smotanou-...
varecha.pravda.sk/recepty/domace-tagliatelle-z-muky-semol...
dakujem ti.
je to tak - domáce je domáce a tomu sa nič nevyrovná :P
dakujem ti za radu i za pochvalu.
totoi je dôkaz, že diéta môže byť aj veľmi chutná a nemusí byť drahá.
krásne dubáky si nazbierala :-))) nešetrím chválou.
tvoje uznanie si veľmi vážim.
dakujem.
pre teba čerstvé spravím a veľa :-))))
aj parmigiano reggiano budú jemnučké hoblinky čerstvo naplátkované na tenúčko v extra miske aj strúhadlo bude priložené k tomu, čo ponechám v celku a naberieš si všetkého podľa svojej chuti :P
však čerstvé je čerstvé a domáce je domáce.
nikomu úkryt neprezradímmm!!!! hahaha, priateľu môj :D
dakujem za uznanie.
sa mi páči ked naši varecháči potvrdia použitie semoliny, či už @lusinkab ,aj @sracz
vdaka tebe, @lusinkab a dalším varecháčom, vieme o múke semolina durum viac a ak bude dostupnejšia, pribudnú dalšie krásne recepty, na ktoré sa už teraz teším :-)))
dakujem ti.