Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi fotorecept

pusta - fotkapusta, 18. júla 2013
Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept)
Foto: pusta

Včera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových tagliatelle som hned uvarila aj skvelý Zobraziť celý popisVčera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových tagliatelle som hned uvarila aj skvelý a rýchly, veľmi chutný obed, ktorý je veľmi vhodný pre zdravých i chorých, najmä pre diabetikov, ktorým recept venujem. Tieto tagliatelle majú vynikajúcu chuť, ktorá je oveľa lepšia ako u kupovaných v obchode, odporúčam vyskúšať.

2
porcie
10 minút
príprava
3-4 minút
na 100 °C

Suroviny

160 - 200 g
2 - 3 PL
100 g
podľa chuti
1 ks
1 strúčik
1 ks - menšia
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravila som si čerstvé domáce tagliatelle z múky semolina durum, včera som pridala recept pod rovnakým názvom, na záver ešte pridám link, aby ste nemuseli hľadať.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým tagliatelle preschli, pokrájala som šampiňóny na silnejšie plátky. Dala som vo veľkom hrnci hned zohriať aj väčšie množstvo vody - asi 3 litre.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájala som na jemno sušenú štipľavú papriku a očistila som strúčik cesnaku.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na rozohriatom olivovom oleji som orestovala cibuľu do sklovita - asi 3 minúty.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som šampiňóny a restovala som ich pekne do hneda - asi 5 minút. šampiňóny som nesolila, aby nepustili zbytočne vody, ale sa opiekli, nie dusili.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som pokrájanú sušenú štipľavú papriku a...

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...prelisovaný cesnak, restovala som len 1 minútu za stáleho miešania, aby sa nespálil, len rozvoňal.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokrájala som zelerovú vňať na hrubo, výborne dochutí jedlo na záver. Zelerová vňať je menej známa, ale vynikajúca a overená kombinácia.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do vriacej osolenej vody som dala čerstvé tagliatelle a ked vyplávali na povrch, varila som ich prudkým varom asi 3 - 4 minúty, nelepia sa a nerozvaria. Nechala som ich al dente - na skus.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Uvarené som ich scedila a trocha vody, v ktorej sa varili, som zachytila a odložila. Tagliatelle som nepreplachovala studenou vodou, aby v nich zostala všetka tá úžasná chuť, osobne nepreplachujem ani iné cestoviny. Na obrázku dobre vidno, ako výrazne zväčšili varením svoj objem a majú krásnu sýto-žltú farbu semoliny a kurkumy.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tagliatelle som preložila do panvice so šampiňónmi, pridala som asi 50 ml vody z ich varenia a za stáleho miešania som ich obracala, kým sa odparila všetka voda, solila som až teraz a aj okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Horúce domáce tagliatelle som naložila na tanier a posypala som ich pokrájanou čerstvou zelerovou vňaťou. Je to nádherne voňavé, ľahko pikantné jedlo úžasnej chuti, ľahké, rýchle, jednoduché a zároveň dobre zasýti, navyše múka semolina durum má nízky glykemický index, čo je vynikajúce pre diabetikov, ale aj iných. Vrelo odporúčam pripraviť pre seba i vašich blízkych a pochutnať si na tejto dobrote.

    Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

lusinkab
Krasne si to popisala :-) nie je nic lepsie ako domace cestoviny, inaksie len taky mansi dotaz skus cesnak spucit len s nozikom a pridat spolu s cibulkou a chilli v rovnakom case cesnak pusti zaujimavu chut a vynikne aj viac chut hub :-)
pusta
@mariana33 , tiež robievam aj s cuketkou, sú výborné. mala som čerstvé šampiňóny, iste aj s hríbami budú senzačné, ak nie ešte lepšie :P
dakujem ti.
tatranka
Už si to stihla aj vyskúšať? Žasla som na Facebooku nad tvojou šikovnosťou pri spracovaní cestovín.A ty si už z nich aj navarila chutné jedlo a stihla nahodiť recept na Varechu.Šikovnica,Ibinka.
pusta
@lucynka moja, to som mala vedieť už včera :-))), určite aj podľa teba spravím - úžasný nápad.
je to tak - domáce je domáce a tomu sa nič nevyrovná :P
dakujem ti za radu i za pochvalu.
pusta
@martuska , s tou múkou sa tak perfektne pracuje, je vynikajúca a všetko z nej úžasne chutné. veľmi odporúčam každému vyskúšať...navyše je veľmi zdravá, myslela som najmä na diabetikov, iste bude chutiť aj nediabetikom.
totoi je dôkaz, že diéta môže byť aj veľmi chutná a nemusí byť drahá.
krásne dubáky si nazbierala :-))) nešetrím chválou.
tvoje uznanie si veľmi vážim.
dakujem.
sracz
... tu používam semolinu častejšie a vo viacerých variantoch, ako doma, aj keď na našu domácu kuchyňu nedám dopustiť! Finálne predvedenie Tvojich domácich tagliatelle zo semolina durum, milá @pusta má iba jednu chybu -:))), že nie je na dosah mojich rúk a hlavne mojeho maškrtného jazyka! Prosím o starostlivé zakonzervovanie jednej gika porcie pre "moju maličkosť" (parmigiano reggiano cheese, čerstvo strúhaný, si donesiem sám)! Starostlivo uzamknúť a nikomu neprezradiť tajný úkryt - prosím!
pusta
milý@sracz - ferikém drágám, nezakonzervujem, veru nie :D
pre teba čerstvé spravím a veľa :-))))
aj parmigiano reggiano budú jemnučké hoblinky čerstvo naplátkované na tenúčko v extra miske aj strúhadlo bude priložené k tomu, čo ponechám v celku a naberieš si všetkého podľa svojej chuti :P
však čerstvé je čerstvé a domáce je domáce.
nikomu úkryt neprezradímmm!!!! hahaha, priateľu môj :D
dakujem za uznanie.
havino
sa usmievam @pusta , sme velmi podobne včera varili, ja so sušenými hubami, s mäsom, rezance rovnaké
sa mi páči ked naši varecháči potvrdia použitie semoliny, či už @lusinkab ,aj @sracz
pusta
@havino , tiež som sa vtedy usmievala :-)))
vdaka tebe, @lusinkab a dalším varecháčom, vieme o múke semolina durum viac a ak bude dostupnejšia, pribudnú dalšie krásne recepty, na ktoré sa už teraz teším :-)))
dakujem ti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia