Foto: danculka
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
500g |
|
3ks na šalát uvarené v šupke |
|
300g |
|
1 menšia |
|
300g na kašu |
|
2pl |
|
1dl |
|
pár kvapiek |
|
podľa svojej chuti |
|
|
Postup
-
1
Hlivu si umyjeme a dáme variť do mäkka...
-
2
zeleninu tiež a tri zemiaky tiež,,,
-
3
hlivu zemiaky a zeleninu premiešame z majonézou a šalát máme hotový,akurát prisolíme a dáme trošku čierneho korenia...
-
4
..medzi tým sme si uvarili zemiaky na kašu dva krát som ich pretlačila,ke´d sa uvarili,aby neboli drobné hrčky,pretože som ich potrebovala pretláčať cez zdobítko,,pridala som maslo a mlieko a dobre vyšlahala do peny,,keďže som chcela robiť košíček na šalát,tak som si dala na plech papier a cez vrecko som si urobila kruhy polkruhy na rúčku a menšie ozdoby zo zemiakov,tak za 4pl kaše som si nechala a prifarbila cviklou...
-
5
takto vyrerajé upečené,aby recept bol bezvaječný do kaša som nepridala žĺtok..
-
6
takto sa to ukladalo na seba a v strede zostal otvor na šalát,ako prílohu nepotrebujete nič,papáte to z upečenými zemiakmi...
-
7
toto je detail na ružičky,ktoré som robila z prifarbrnej kaše,ružičky sa robia slzičkovým zdobítkom a dokruhu sa formuje ružička,podobne zdobím aj torty...
určite maľovala ty uhádla som.