Foto: oco
Hrachová polievka je iná , voňavá s badyánom, skúste ,ochutnajte.Ak namiesto vareného hrachu pridáte nevarenú červenú šošovicu tak je to šošovicová polievka.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrach opláchneme a namočíme na 2 hodiny do vody v ktorej ho potom uvaríme a ocedíme.
- 2
V hrnci rozohrejeme maslo,vsypeme nakrájanú bielu cibuľu kúsok drveného badyánu a prelisovaný cesnak chvíľu spolu smažíme,pridáme očistenú nenakrájanú mrkvu a vývar po 10 minutách pridáme uvarený hrach alebo neuvarenú červenú šošovicu povaríme ešte 10 minút,aby všetko bolo mäkké.
- 3
Mrkvu vyberieme kúsok na strúhame na ozdobenie.Zbytok rozmixujeme s pridaním naberačky hrachovej polievky a vrátime späť.Kto chce môže rozmixovať celú polievku.Pred podávaním dochutíme soľou a mletým bielym korením.Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu