Široké rezance so šafranovým krémom
Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do nádoby nalejeme víno a varíme, kým sa vyvarí polovica obsahu. Na druhej panvici z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime vodou, rozšľaháme a vlejem do nádoby s vínom.
- 2
Pridáme šafran, ktorý predtým ešte vo vrecúšku podrvíme valčekom, aby bola omáčka sýtožltá. Pridáme soľ, korenie, smotanu, spolu prevaríme a môžeme podávať.
- 3
Do hrnca s vriacou vodou dáme variť rezance, hotové v sitku prepláchneme pod tečúcou vodou. Na panvici na olivovom oleji do zlatista orestujeme na pásiky nakrájanú cuketu, a pridáme nakrájanú brokolicu a zelenú fazuľku.
- 4
Zalejem šafranovým krémom a premiešame s cestovinou, alebo omáčku nalejem na cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ho mam vo velkom baleni a potrebujem aspon priblizne "kolko medzi prsty".... mame radi nezvycajnu chut safranu