Široké rezance so šafranovým krémom

Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
Široké rezance so šafranovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

2 balíčky (1 á 12 g)
0,5 l
100 g
2 PL
1 dl
2 dl
1 balenie
1 ks
150 g
100 g




Postup

  1. 1

    Do nádoby nalejeme víno a varíme, kým sa vyvarí polovica obsahu. Na druhej panvici z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime vodou, rozšľaháme a vlejem do nádoby s vínom.

  2. 2

    Pridáme šafran, ktorý predtým ešte vo vrecúšku podrvíme valčekom, aby bola omáčka sýtožltá. Pridáme soľ, korenie, smotanu, spolu prevaríme a môžeme podávať.

  3. 3

    Do hrnca s vriacou vodou dáme variť rezance, hotové v sitku prepláchneme pod tečúcou vodou. Na panvici na olivovom oleji do zlatista orestujeme na pásiky nakrájanú cuketu, a pridáme nakrájanú brokolicu a zelenú fazuľku.

  4. 4

    Zalejem šafranovým krémom a premiešame s cestovinou, alebo omáčku nalejem na cestoviny.

Diskusia k receptu

bejda7
No fajn,minule som si kúpila šafrán zo zvedavosti(doteraz sme mali len napodobeninu)takže môžem vyskúšať:)
honestka
kolko je to 2 balíčky prosim?
Ja ho mam vo velkom baleni a potrebujem aspon priblizne "kolko medzi prsty".... mame radi nezvycajnu chut safranu
jarunka
Recept sa mi paci, mam rada tiez chut safranu a tiez by som chcela vediet priblizne kolko safranu. Je to dost drahe a balenia su rozne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia