Foto: andrea6669
Vynikajúce oškvarkové pagáčiky
20
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Do vlažného mlieka dáme cukor a nadrobíme doňho droždie.
-
2
Zomelieme si oškvarky. Z múky, masla, smotany, vajec, soli, kvásku vypracujeme cesto. Cesta necháme vykysnúť na teplom mieste.
- 3
Cesto si rozvaľkáme a potrieme 1/3 zomletých oškvarkov. Cesto na 4razy zložíme. Toto zopakujeme ešte dva krát po 20 minútach.
- 4
Cesto rozvaľkáme, nožíkom narežeme mriežku na vrchu cesta. Povykrajujeme pagáčiky, dáme na plech a potrieme vajíčkom. Pagáčiky ešte chvíľku necháme v teple vykysnúť a môžme ich dať piecť na 180°C asi 20 minút
- 3
Diskusia k receptu