Oškvarkové pagáčiky fotorecept

andrea6669 - bez fotkyandrea6669, 26. novembra 2015

Vynikajúce oškvarkové pagáčiky

20
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
700 g
100 ml
180 ml
 štipka
 štipka
2 ks celé
350 g mleté
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Do vlažného mlieka dáme cukor a nadrobíme doňho droždie.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zomelieme si oškvarky. Z múky, masla, smotany, vajec, soli, kvásku vypracujeme cesto. Cesta necháme vykysnúť na teplom mieste.

  3. 3

    Cesto si rozvaľkáme a potrieme 1/3 zomletých oškvarkov. Cesto na 4razy zložíme. Toto zopakujeme ešte dva krát po 20 minútach.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme, nožíkom narežeme mriežku na vrchu cesta. Povykrajujeme pagáčiky, dáme na plech a potrieme vajíčkom. Pagáčiky ešte chvíľku necháme v teple vykysnúť a môžme ich dať piecť na 180°C asi 20 minút

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia