Foto: ailuj82
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200-220 g |
|
štipka |
|
150 g roztopené, vychladnuté |
|
Plnka: | |
800 g očistené |
|
150 g |
|
0,7 l |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
1 ks väčšie nastrúhané nahrubo |
|
3-4 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Očistené a na kúsky pokrájané jablká dáme do hrnca, zalejeme 0,6 l vody, prisypeme cukor, vanilky, citr. šťavu a na miernom ohni varíme asi 15 min. V 0,1 l vody rozmiešame zlatý klas, pridáme k jablkám a spolu povaríme na hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť.
-
2
Z múky, masla a soli vypracujeme cesto a necháme v chladničke 20 min odstáť.
-
3
Vychladnuté cesto roztlačíme na dno a boky vymastenej tortovej formy.
-
4
Na cesto dáme plnku /ja som dala aj zavárané jahody - pre farbu/ a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 min.
-
5
Tortu vyberieme, posypeme ju /nastrúhané jablko zmiešame s cukrom, škoricou a krupicou/ a dopečieme.
-
6
Necháme dobre vychladnúť, najlepšie cez noc v komore.
Diskusia k receptu