Bejlík z husacích prsičiek
Zdeněk Michálek
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 5. augusta 2013
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 5. augusta 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred prešpikujeme husacie prsia kúskami cesnaku a čerstvého zázvoru. Na druhý deň opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu doružova. Podlejeme vývarom.
- 2
Na troške masti opečieme prsia, vložíme ich na cibuľku s vývarom a v rúre dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom.
- 3
Príloha: Ako prílohu podávame dusenú červenú alebo kyslú kapustu a karlovarskú knedľu.
- 4
Tip šéfkuchára: Počas dusenia podlievajte suchým červeným vínom a na ozvláštnenie pridajte tymian.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu