Bejlík z husacích prsičiek

Zdeněk Michálek
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 5. augusta 2013
Bejlík z husacích prsičiek
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (asi 1 200 g)
16 strúčikov
120 g
100 g
200 g
 na podlievanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred prešpikujeme husacie prsia kúskami cesnaku a čerstvého zázvoru. Na druhý deň opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu doružova. Podlejeme vývarom.

  2. 2

    Na troške masti opečieme prsia, vložíme ich na cibuľku s vývarom a v rúre dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom.

  3. 3

    Príloha: Ako prílohu podávame dusenú červenú alebo kyslú kapustu a karlovarskú knedľu.

  4. 4

    Tip šéfkuchára: Počas dusenia podlievajte suchým červeným vínom a na ozvláštnenie pridajte tymian.

Diskusia k receptu