Foto: pusta
Máme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne korenie, nerestovala som ich na cibuli, ale dala som Zobraziť celý popisMáme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne korenie, nerestovala som ich na cibuli, ale dala som vyniknúť ich samotnej vlastnej chuti. V príprave som použila kvalitné suché víno, ktoré túto chuť len podtrhlo a zjemnila som ich šľahačkou a maslom. Podávala som s domácou kysnutou knedľou.
porcie
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Dubáky som namočila do teplej vody na 30 minút a pripravila som si šľahačku.
-
2
Prichystala som si víno. /olej tam nepatrí, mám ho pripravený k polievke/
-
3
Maslo som pokrájala na plátky.
-
4
Do hrnca som dala dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a priliala som domáci mäsový vývar. Nesolila som, vývar je dostatočne slaný. Počas varenia som podlievala vínom. Ked boli dubáky mäkké, zahustila som ich múkou rozmiešanou vo vode a povarila som celé ešte 15 minút.
-
5
Pridala som šľahačku a nechala som spolu len prebublať. Na záver som postupne zapracovala plátky masla. Podávala som horúce s domácou knedľou.
Diskusia k receptu