Dubáky na šľahačke fotorecept

pusta - fotkapusta, 7. júna 2011
Dubáky na šľahačke (fotorecept)
Foto: pusta

Máme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne korenie, nerestovala som ich na cibuli, ale dala som Zobraziť celý popisMáme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne korenie, nerestovala som ich na cibuli, ale dala som vyniknúť ich samotnej vlastnej chuti. V príprave som použila kvalitné suché víno, ktoré túto chuť len podtrhlo a zjemnila som ich šľahačkou a maslom. Podávala som s domácou kysnutou knedľou.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 80 °C

Suroviny

50 g
250 ml domáci /Bio bujon
250 ml
200 ml - Rizling vlašský
2-3 PL
p.p
50 g




Postup

  1. 1

    Dubáky som namočila do teplej vody na 30 minút a pripravila som si šľahačku.

    Dubáky na šľahačke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prichystala som si víno. /olej tam nepatrí, mám ho pripravený k polievke/

    Dubáky na šľahačke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo som pokrájala na plátky.

    Dubáky na šľahačke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca som dala dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a priliala som domáci mäsový vývar. Nesolila som, vývar je dostatočne slaný. Počas varenia som podlievala vínom. Ked boli dubáky mäkké, zahustila som ich múkou rozmiešanou vo vode a povarila som celé ešte 15 minút.

    Dubáky na šľahačke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som šľahačku a nechala som spolu len prebublať. Na záver som postupne zapracovala plátky masla. Podávala som horúce s domácou knedľou.

    Dubáky na šľahačke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3sandra3
jéééminku,,,, aj toto sa mi páči,,, jednoducho huby sú mňamkové na každý spôsob
marcy
už aby boli čerstvé dubáčiky,vegetácia je v predstihu....teplo,dusno,leje každý deň,pátrací adrenalín je fajn:))
vini55
Bože už ma "svrbia" nohy, takto huby robievam aj ja a sú super. No hovorte čo chcete na smotane sú najlepšie masliačiky. Zas sa mi budú snívať sprostosti....
dogagador
prave vcera sme s kamoskou spekulovali o hubovej omacke, takze tento recept prisiel ako zasah v pravej chvili :-)
mery8658
Výborne s čerstvých hub akých koľvek, ale skúste na záver s maslom pridať mäkký sýr dodá tomu výbornu chuť a môže sa podávať aj s cestovinou.
jamarlen
to je recept mojej mamy, nemá chybu, naozaj nič viac netreba......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia