Fašiango turíce

fedee - bez fotkyfedee, 7. februára 2014
Fašiango turíce
Foto: fedee
1 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
125 ml
2 ks
1 ks
75 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Zmiešame spolu, droždie, cukor, múku, soľ . Potom prilejeme mlieko, pridáme ešte vajcia, maslo a rum. Cesto miesime asi 20 minut . Prikryjeme ho a postavíme na teplé miesto, kde bude kysnúť pol hodinu.Povykrajujeme z neho kolieska ,alebo ine variacie predstavivosti sa medzne nekladu .

  2. 2

    Ešte ich prikryjeme na pol hodinu, aby dokysli.Olej na vyprážanie rozpálime. Do oleja vždy vložíme a vyprážame ich do zlatista. Na papierovej utierke ich potom dôkladne osušíme. Na koniec ich pocukrujeme.

Diskusia k receptu

garanco
Práve zajtra budú, ja ich volám "pampušky" ako ich volala moja mama. Dobre sa vyprážajú vo fritéze.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia