Špaldovo-mrkvové buchtičky s makom fotorecept
Foto: tizian1cat
3 dni som jedla len suchú ryžu a zemiaky, lebo som mala nejakú čudnú alergiu a nedali sa vylúčiť potraviny (xixixi čo sa ani Zobraziť celý popis3 dni som jedla len suchú ryžu a zemiaky, lebo som mala nejakú čudnú alergiu a nedali sa vylúčiť potraviny (xixixi čo sa ani nečudujem). Tak som varechu radšej ani neotvorila,aby som neomdlela od hladu. Dnes som sa rozhodla, že aj keď možno neochutnám ja, môj univerzálny pokusný králik -môj muž -ochutnať musí. Tak som upiekla niečo veeľmi zdravé.
príprava
na 190 °C
Suroviny
230 g |
|
250 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
190 ml, vlažné |
|
7 g, sušené |
|
25 g,roztopené |
|
70 g, čerstvá jemne strúhaná |
|
2 KL, zrnká |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Nachystáme si všetky suroviny a dáme ich do domácej pekárne systémom najprv tekuté, potom tuhé ingrediencie. Zapneme program cesto a venujeme sa iným činnostiam. Kto nepoužíva pekárničku, vymiesi všetko na pomúčenej pracovnej doske, miesi cesto, kým nie je vláčne a nechá ho v olejom vymastenej mise kysnúť asi 1 hodinu.
-
2
Po vykysnutí cesta vyberieme na pomúčenú pracovnú plochu. Vyformujeme 2 válčeky,
-
3
ktoré potom rozdelíme na 15 častí. Z každej časti vyformujeme bochníčky.
-
4
Vyložíme si okrúhlu formu papierom na pečenie. Naukladáme tam buchtičky a necháme ešte 40minút prikryté utierkou kysnúť.
-
5
Asi 20 minút pred plánovaným začiatkom pečenia zapneme rúru a necháme vyhriať na 190st.C. Nakysnuté buchtičky potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
6
Pečieme 25 až 30 minút - kým nie sú buchtičky zlatohnedé. Vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.
-
7
Po vychladnutí ochutnáme...:-)))
Diskusia k receptu