Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami
Foto: paploska
Recept pochádza z mojej obľúbenej reštaurácie (to však neplatí o obsluhe). Omylom som použila fajnové hľuzovkové strangozzi, ktoré mi doniesli kámošky priamo zo slnečného Zobraziť celý popisRecept pochádza z mojej obľúbenej reštaurácie (to však neplatí o obsluhe). Omylom som použila fajnové hľuzovkové strangozzi, ktoré mi doniesli kámošky priamo zo slnečného Talianska. No to, že sú hľuzovkové som zistila neskoro, a veru škoda ich tam bola :-) Ale späť k cestovinám, je to kombinácia sladkej a slanej chuti, vyskúšajte a určite neoľutujete.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava cestovín je rýchla a veľmi jednoduchá. Ak nemáte orechy v mede, naložte si ich pár dní vopred. V pôvodnom recepte boli použité široké rezance, použila som však tenšie, ale výber cestovín nechám na vás :-)
-
2
Cestoviny varíme v posolenej vode al dente. Počas varenia cestovín pokrájajte hrušky na mesiačiky a kačacie prsia na tenké pásiky. Ak nezoženiete kačacinku, nahraďte ju sušenou šunkou.
-
3
Vo woku zohrejeme olivový olej, pridáme cestoviny, 3 PL pesta (môže byť aj bazalkové), orechy a hrušky. Na okraji woku preherejeme kačacie prsia a posolíme. Cestoviny naaranžujeme na tanier, obložíme kačacími prsiami a poriadne okoreníme. Dobrú chuť.
*****