Bravčová roláda
Bôčik pomelieme a zmiešame s vajíčkami ochutíme soľou, mletím korením a kari korením. Necháme pól dňa v...
Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...
Brandy sauce
Brandy sauce je jedna z najlepsich omaciek na kolace, ja som tento recept robil asi 5...
Rýchla hŕstková polievka s bezlepkovou tarhoňou
Potrebujete navariť rýchlo a zdravo pre celú rodinu? Vyskúšajte našu hŕstkovú polievku s bezlepkovou tarhoňou....
Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia
Máte chuť na voňavé domáce pečivo bez lepku, ale nemáte čas čakať kým vykysne? Máme pre vás riešenie....
Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...
Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.
Kapusta plnená hubami a vajcom
Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...
Slaná torta
Recept som dostala od príbuznej. Dobre sa hodí na sviatočné príležitosti, je chutný a krásne to...
Petrove fazuľky
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň...
Pikantné chuťovky
Nastrúhanú nivu zmiešame s orieškami, čili korením a vytvarujeme guľôčky. Tvrdý syr nakrájame na kocky,...
Kuracie prsia plnené kozou bryndzičkou preliate omáčkou
Z minulého pokusu naplniť karbošíky kozou bryndzičkou mi trochu zostalo, tak som ju využil do tohoto...
Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...
Sekaná s cukinou
Cukinu ošúpeme, vydlabeme a nastrúhame nahrubo. Syr nastrúhame najemno. Zmiešame aj s mäsom, ...
Kurací puding s pomarančovým dipom
Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1, 5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme...
Orecchiette s hruškami a plesňovým syrom
Perfektný a originálny šalát pre všetkých milovníkov zdravých jedál.
Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...
Italská polévka z pečených paprik a rajčat
Pečená paprika spolu s rajčaty dodá polévce lahodnou chuť. Moje recepty a ostatní fotografie najdete na...
Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...
Zapečené kakaové palacinky
Z mlieka, žĺtkov, múky, soli, kakaa a cukru ušľaháme cesto na palacinky...
Bezlepkový cestovinový nákyp „kugel“ s tvarohom
Kugel je tradičné aškenázske židovské jedlo, ktoré sa podáva počas židovských sviatkov....
Zapekané kuracie mäso
Kuracie rezne naklepeme, osolíme a uložíme do tukom vymasteného pekáča.
Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...
Broskyňové prsia
Možno je podobný s niektorým receptom , a le neviem o tom , zatial je...
Placičky z mletého masa v křenovém másle se šťouchanými bramborami v mléce
Velmi dobré a rychlé jídlo, skvělá kombinace.
Zajačí plátok so zelerovým šalátom
Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v...
Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk
Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.
Tatranské „vulkano“
Piškótové cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, potom po lyžiciach primiešame múku a nakoniec do cesta...