Chutný a šťavnatý.
Suroviny
250g /Palmarín |
|
250g |
|
260g |
|
5 |
|
2PL |
|
1/2 |
|
50ml |
|
a múka na plech |
|
KREM: | |
750ml |
|
2 - prášok |
|
250g /hera/palmela |
|
2PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Višne si zlejeme zo šťavy a vykôstkujeme.Šťavu si odložíme na krém.Hlboký plech si vymažeme maslom a vysypeme pol.hr.múkou.Alebo použijeme papier na pečenie.Vajcia si oddelíme,z bielkov a štipky soli si vyšlaháme tuhý sneh.Zmäknutú heru vyšlaháme s cukrom do peny,po jednom zašlaháme žltky,dôkladne prešlaháme.Pridáme mlieko a múku v ktorej sme si premiešali pdp,premiešame,zlahka vmiešame tuhý sneh.2/3 cesta si vylejeme na pripravený plech, do zvyšného si vmiešame kakao a vylejeme na svetlé cesto.Na vrch uložíme višne.Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C pečieme 30-35min.Necháme vychladnúť.
- 2
Odloženú višňovú šťavu si doplníme vodou do 1/2L,pridáme cukor,vanilkový cukor,trochu si odlejeme na rozmiešanie vanilkového pudingu.Do vriacej šťavy vlejeme puding,za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.Dáme do studenej vody vychladiť,premiešavame aby sa nám nespravila koža.Maslo/heru/palmelu alebo tuk ktorý používate na plnky si vyšlaháme.Vychladnutý puding si vyšlahám s cukrom a po troche pridávam našlahaný tuk. Mne sa osvädčilo robiť plnku takto aby sa mi nezrazila.Vyšlaháme do hladkého krému.Natrieme na vychladnutý koláč a polejeme čokopolevou.Necháme stuhnuť,pokrájame na úhladne rezy a môžme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu