Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...
Kuracie makové prsty
Cez sviatky som jedla u kamošky makové rezne, tak ponúkam upravený recept...
Talianska praženica
Mam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami... su tak...
Šľahačková torta
Recept je veľmi chutný, svieži, dala mi ho priateľka. Pripravujem ho kedykoľvek máme na...
Pšenová polievka
Mrkvu a petržlen uvaríme vo vode do mäkka. Pšeno tri krát obaríme horúcou vodou. Mrkvu...
Husacie prsia na šošovici
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na...
Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...
Kurča na pive so zemiakmi
Kurča rozporcujeme (môžeme ho aj vykostiť), osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom oleji zo...
Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine
Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa...
Cesnakové bagety
Cesnakové bagety sú výborné ku grilovaným dobrotám, ale aj k šalátu.
Syrové prsty
Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky. Zľahka ich potrieme olejom, obalíme v trojobale múka – vajce – strúhanka a vypražíme...
Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami
Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....
Arroz de marisco
Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska....
Fusilli s vínovou omáčkou a gorgonzolou
Tradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali...
Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
Kokosové bonbóny
Koláčiky ktoré patria k vianociam pretože vydržia dlho, nepokazia sa a detičky ich majú veľmi radi....
Makové koláčiky s malinovým snehom podľa Jozefíny Zaukolcovej
Upečte si vynikajúce kysnuté koláčiky podľa receptu uznávanej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
Fašírky so syrom v slaninke s pečenou zeleninou
Perfektné jesenné jedlo, ktoré rozvonia kuchyňu a zasýti celú rodinu. Pestrá kombinácia pečenej tekvice, ...
Baklažánové lasagne
Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne...
Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...
Uzené z křížové kosti, šťouchané brambory
No vůbec žádný zázrak , jen opět připomenutí a možná jiné šťouchané brambory .
Špargľa s kokosovým mliekom
Dievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte...
Praženica pre nežnú ½ s chlopskými šmakmi
Uznajte, že nie každá praženica je praženica! Aj nežnejšia ½ ľudstva má dni, keď šľahačku...
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...
Kokosovo-uhorkový šalát
Uhorku okrajame zo supky, v strede zrniecka vyrezeme prec a pokrajame ju na male kocky, ...
Slané tvarohové rolky
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 8 dielov. Každý diel rozvaľkáme na dlhý...