
Arroz de marisco
Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska....

Kórejské vajíčka mayak
Skúška kuchárskej trpezlivosti - ako pri ostatných nakladaných jedlách - neochutnávať predčasne :) Fantastické vajíčka po kórejsky....

Paradajkovo-bazalková polievka raz dva
U nás doma patria paradajky k obľúbeným ingredienciám. Okrem toho milujem bazalku, jej vôňu, ...

Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...

Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...

Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...

Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse
Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“....

Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...

Mexické Ceviche
Nadrobno nakrájanú rybu prelejeme šťavou z limetiek alebo citróna, pridáme všetky ostatné prísady (okrem červenej...

Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...

Domáci chlieb s prefermentom
Keďže si už dlhšiu pečiem kváskový chlieb alebo pečivo, lákajú ma nové recepty a chute, tentoraz som vyskúšal domáci chlieb s použitím minimálneho množstva droždia, a tzv. starého cesta „ pâte fermentée“....

Zabudnutý puding
Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty...

Višňové dužiny
Višnňvé dužiny robievala maja mama a piekla s nimi fantastické buchty, alebo šatôčky.

Zemiakovo-škvarkové placky
. topila som nedávno v pekárničke slaninu na skúšku. takže boli škvarky a trebalo dačo...

Mäsové pirohy
Mäso pomelieme, pridáme soľ, roztlačený cesnak a papriku. Dochutíme rascou, majoránom, mletým...

Lilinkina pečená kuracinka a štyridsať garlicov - strúčikov cesnaku
Pred pár mesiacmi som sledoval reláciu Good Eats, kde Alton Brown prezentoval tento rcp. Neskôr...

Veľký šalát malého Cézara
Nedeľné popoludnie, blíži sa večera. Čo urobiť? Človek nie je ani tak hladný, ale...

Špargľové placky
Špargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o...

Karfiolový krém s restovanou hlivou
Karfiol, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame. V rozohriatom hrnci roztopíme maslo, orestujeme cibuľu....

Floydove turecké kurča
Ak ste videli v telke variť pána Keitha Floyda, zaradili ste sa iba do dvoch skupín...

Kyseľ s dubáčikmi a sušenými slivkami
Očistené zemiaky pokrájame na kolieska a uvaríme v slanej vode s bobkovým listom.

Kura v jogurte
Tento rezeň si môžu dopriať aj ľudia ktorý sa musia inak vypražaniu vyhýbať. Mäsko je lahodné...

Zemiakové šišky bez lepku
Typické fašiangové maškrty sme tento raz pripravili trochu na iný spôsob. Zemiakové šišky bez lepku vám budú určite chutiť....