Hríbikové rizoto

redakcia - fotkaredakcia, 13. septembra 2009
Hríbikové rizoto
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
1
porcia
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
20 g
50 g
250 g




Postup

  1. 1

    Umytú a osušenú ryžu uvaríme. Namočene sušené hríby scedíme z vody (stačí namočiť pol hodiny pred varením) orestujeme na masle, pridáme posekanú pažítku, nastrúhaný cesnak, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou a krátko podusíme.

  2. 2

    Do mäkka podusené hríby spojíme s uvarenou ryžou, prípadne ešte podľa chuti dosolíme, necháme prejsť varom asi tri minúty.

  3. 3

    Vhodná príloha je uhorkový šalát s bielym jogurtom.

Diskusia k receptu