
Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...

Výborná polievka z pastierskej kapsičky
Z byliniek sa dajú variť aj výborné jedlá, lebo niektoré z nich sa dajú využiť v kuchyni ako celkom obyčajná zelenina. Sem patrí aj táto skvelá rastlina, z ktorej ja už veľa rokov varím....

Jablkový krehký koláč
Tento recept mám z časopisu život z pred 30tich rokov ked ho upečiem za pol hodinu su...

Kysnutý ovocný koláč bez lepku s posýpkou
Toto máme všetci radi. Kysnutý ovocný koláč bez lepku, na ktorom nechýba chrumkavá posýpka. Univerzálny chutný koláč, ktorý môžete piecť počas celého roka s rôznymi druhmi ovocia....

Mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Ak vám doma postáva balík s mungo fazuľkami a dochádzajú vám nápady, ako ich využiť, pripravte si tento chutný recept...

Špargľové placky
Špargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o...

Grilovaný syr halloumi s kuskusom
Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalát s kuskusom....

Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....

Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....

Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...

Kakaovo-vanilkové koláčiky
Do misky som nasypala polohrubú múku, mandľovú múku, práškový a vanilkový cukor. Pridala...

Pórová polievka so slaninkou
Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

Buchta s hrozienkami
Keď mi môj muž v nedeľu ráno ešte v posteli oznámil, že má chuť na buchtu,...

Čerstvý domáci chlebík
Všetky suroviny dáme do veľkej misy a varechou spojíme Dôležité: nemiesime len spojíme.

Valašská falošná zabíjačková polievka
Som presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá....

Jemný grahamový chlebík
Vynikajúci chlebík, ktorý ostane mäkký ešte aj na tretí deň. Našla som ho na českej...

Pečená smotana (clotted cream)
Pečená smotana (po anglicky clotted cream) sa podáva v Anglicku k drobnému pečivu.

Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse
Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“....

Arašidová bleskovka /fotorecept/
veľmi rýchla sladkosť/malá jazyková pikoška-arašidy sa povedia kikiriki/... :)

Pulao s jarnou cibuľkou
V hrnci zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu a chvilocku poprazime, kym troska nezmeni farbu a...

Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....

Pomarančový likér
Pri takých akýchsi oslavách vždy dobre padne trošku toho štamprlíku a taktiež sa tento likér používa pri...

Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...

Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...

Mexiko zmes
Nastáva čas zavárania a tým aj najefektívnejšie uskladnenie, či spracovanie zeleninky, alebo ovocia. Dnes vám chcem poskytnúť...

Hustá jahňacia polievka
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...

Zemiaky na smotane s rajčinami
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...

Šťavnaté mäsko na zemiakoch
Tento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa...

Bryndzovo-tekvicové posúchy
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...