Tvarohový cheesecake s čokopolevou
Suroviny
| Sušienkový korpus: | |
| 400 g |
|
| 200 g roztopené |
|
| 1 PL |
|
| Plnka tvarohová: | |
| 1000 g (z kelímka) |
|
| 80 g |
|
| 2 KL |
|
| 40 g (Smeta-fix) |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 180 ml (33 %) |
|
| 270 g (na varenie) |
|
Postup
-
1
Sušienky celkom rozdrvím v sekáčiku a zalejem rozpusteným maslom. Vymiešanú sušienkovú zmes natlačím na dno tortovej okrúhlej formy o priemere 23 cm. Vrch posypem cez sitko kakaovým práškom. Odložím do chladničky stuhnúť.
- 2
V miske rozmixujem studený tvaroh s vanilkovým cukrom a Alpou. Nakoniec nasypem stužovač šľahačky a vyšľahám. Tvarohovú zmes natriem na sušienkovú zmes a odkladám naspäť do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- 3
Zo šľahačkovej smotany a čokolády si pripravím polevu - v horúcej smotane vymiešam na drobno nalámanú čokoládu - a nalejem ju na vrch tvarohovej plnky. Nechávam v chladničke do celkového stuhnutia, minimálne na 5-6 hodiny. Najlepšie na celú noc.
- 4
V reze po ochutnávke:
Tiež nepečený cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Pekný deň prajem. 🌞