
Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...

Malé nališčaniky
Väčšina zemiakových placiek bola klasická. Do tretiny cesta som nastrúhala trochu tvrdého syra....

Créme fraiche - 2 recepty
Creme fraiche určitě všichni znáte. Přidávám 2 recepty na domácí výrobu. Vyzkoušeno.

Karamelový cheesecake bez korpusu
Takýto ste ešte nepiekli! Na náš cheesecake netreba chystať žiadny sušienkový korpus ani klasické cesto. Je...

Cuketa na červenom víne
Vyborny zeleninovy recept, vhodny ako hlavne jedlo alebo aj priloha...

Vianočná teľacina
Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na...

Kuracie rolky
Veľmi obľubujem sušené paradajky, takže aj tento recept patrí k obľúbeným.

Exotické voňavé kuracie špízy
Toto jedlo robievam často - jednak preto, že mám rada recepty z iných kútov sveta a...

Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola)
Ďalšie jednoduché katalánske jedlo. Každá rodina má svoj recept, môže sa pridať klobáska, hrach,...

Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou
Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme...

Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré potrieme maslom a necháme prikryté odpočívať 30 minút pri izbovej teplote...

Hniezda z bravčových kotliet a syra
Tady ten receptík jsem kdysi našla v týdeníku Horník a dodnes je to oblíbené jídlo celé rodiny....

Prasiatka
Tento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v...

Banánovo-kokosová pochúťka
Tento recept mám s takého minuloročného diétneho plániku Nový čas pre ženy :))) Niektorý sa možno pozastavia...

Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta
Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme...

Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...

Višňový clafoutis
Clafoutis je klasický francúzsky ovocný letný koláč. Jeho výhodou je ľahká príprava a v tejto forme...

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

Karfiolový kuskus na zeleninovej mriežke
Karfiol rozoberieme na kúsky. Zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode. Karfiol nasekáme na konzistenciu kuskusu....

Zelné placky bez droždí
Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, vlijeme do něj podmáslí (cmar, pozn. red. )...

100 % bryndza
Dnes sa dá zakúpiť ovčia hrudka na salaši a tak nie je žiadny problém urobiť si bryndzu...

Špaldové minipizze so salámou, s jalapeňos a čedarom
Všetky suroviny na prípravu cesta dobre vymiešame a necháme chvíľu odležať na doske. Potom cesto rozvaľkáme na...