Foto: mia2404
Postup
-
1
troška zohrejeme mlieko, do misky dáme obidve múky, pridáme droždie, 50g práškového cukru a zohriate mlieko - odložíme na teplé miesto asi na 15-20 min. Po 20 minútach pridáme vajíčko, soľ a vymiesime a necháme kysnúť 40 minút.
- 2
Medzitým vymiešame smotany s vanilkovým cukrom. Na plech dáme papier, cesto rozvalkáme a dáme na plech a necháme dalších 25 min. odpočinúť. Jahody umyjeme a rozložíme na cesto, nato smotanu a maslo nakrájame a kryštálový cukor(100g).
- 3
rúru zohrejeme na 200stupňov a pečieme 15 minút, ked vyberieme koláč hned potrieme horúcou vodou a zakryjeme s utierkou na 10 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako je to s tym maslom, tiez neviem. Len nakrajat a rovnomerne polozit na smotanu?
Ako sme si mohli prečítať na záver receptu, koláč posypeme cukrom a po upečení natrieme vodou. No to muchy a iná "háveď" lietala jedna radosť, tak ho gazdinky zakrývali. :-)))