Domáca červená pálivá omáčka

prdelinka - fotkaprdelinka, 29. októbra 2012

Prišla som,vyskúšala som,chutí to,mňam je to :-)

2 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Dáme si variť pretlak,do toho cesnak,feferónky(nabudúce skúsim len práškové chilli),soľ,cukor a ocot,lepší je 6%,ako 8% tem moc cítiť,pri varení zasmradne celý byt..

  2. 2

    Povaríme,dokedy nie je cítiť,že ocot už nesmrdí. Po dovarení to nebolo moc štiplavé,ale ako to postupne chladlo,bolo to čoraz štiplavejšie. Precedila som to a dala do fľaše na suché a tmavé miesto,je to tam dva týždne a zatiaľ tomu nič nie je :-)

  3. 3

    Vyskúšajte a dajte mi vedieť ako to dopadlo,poteším sa aj zlepšováku :-) Na 2,5 dcl pretlaku som dala 2 strúčiky cesnaku také vačšie a dve feferónky,1PL octu a cukru podľa chuti :-)

Diskusia k receptu

ajsa20
ja toto pouzivam ako podklad na pizzu. S mletym cili to nie je ono
zinnajdha
súhlasím s mletým čili korením. Na záver by sa to snáď mohlo sterilizovať, aby vydržalo, čo na to poviete ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia