Oščadnické osušky

fridecanka - bez fotkyfridecanka, 2. marca 2013

Tento recept mám od tety Gitky pamätam si ked to babka robila je to rýchle a jednoduche a lacné.

Suroviny

 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Hladku muku vymiešame s vodou a solou na hladke cestičko ako na palacinky,ale hustejšie.

  2. 2

    Pečieme na šporhalu alebo na litinovej platni ktoru pôuživame na plynovom sporáku čili nasucho.Opečieme po oboch stranách,potrieme mästou.

  3. 3

    Výborné su k polievkam .Ked nemáme pečivo.

Diskusia k receptu

douglas
Veď je to klasický židovský maces, resp.Matzos. Chystám sa ho piecť na Veľký Piatok. Moja mierka: 2 hrnčeky Hladkej múky a 1hrnček vody. Maces sa požíva suchý, alebo natrený maslom a posypaný soľou.
hubata
Inak všimli ste si? Maces zmizol z obchodov ...... takže vďaka za receptík. Môj dedo si maces nalámal do bielej kávy každé ráno, my deti sme ho chrúmali ako dnes deti chrúmu čipsy.
evanaaa
@hubata , Jarka, vidieť, že ty nechodíš do tých "superbordelov", xixi, tak tam by si maces našla a už aj ochutený, nielen obyčajný. Mama ho mala rada, ona si ho nadrvila do kávy a jedla lyžičkou, ale aj my, deti sme ho chrúmali. Len neviem, či by som v domácich podmienkach natrafila na tú typickú chuť a hlavne na hrúbku, rsp. na taký tenký ako z obchodu.
1x hubata
majka2111
ja si to pamätám, že to robila moja babka keď sme boli deti, teraz mám 45, ale natierala nám to maslom a pocukrovala kryštálovým cukrom a mali sme mňamku ako lusk
hubata
@evanaaa : tie rozmery nie sú vôbec macesovité........... tdierky sú asi inakšie hihi ...... a strašne malé balenie že 180 g, veď to nie je ani 20 dkg




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia