Bezlepkové mini focaccie s olivami a so syrom feta
Pripomeňte si leto aj na jeseň. Taliansky slaný osúch zvaný focaccia sme prerobili do bezlepkových mini verzií s olivami a feta syrom. Výborne sa Zobraziť celý popisPripomeňte si leto aj na jeseň. Taliansky slaný osúch zvaný focaccia sme prerobili do bezlepkových mini verzií s olivami a feta syrom. Výborne sa hodia ako príloha k rajčinovej polievke alebo len tak, k vínku.
na 200 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 300 ml teplé |
|
| 1 kocka |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 5 PL |
|
| 100 ml (alebo voda) |
|
| (na posypanie dosky) |
|
|
|
|
|
|
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Do 200 ml teplého mlieka alebo teplej vody rozdrobte 1 kocku droždia, zmiešajte s 1 PL kryštálového cukru a nechajte nakysnúť.
- 2
Do Promox Alfa zmesi pridáme 1 ČL soli, 5 PL olivového oleja zmiešame s kváskom a 100 ml mlieka alebo vody. Cesto miesime asi 10 minút, necháme vykysnúť.
- 3
Potom ho na pracovnej doske posypanej kukuričnou múkou vyformujeme do bochníčkov a necháme ich na plechu s papierom na pečenie podkysnúť.
- 4
Potrieme ich olivovým olejom, posypeme olivami, feta syrom a kryštálovou soľou a pečieme na 200 °C asi 30 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené.
Tiež focaccia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu