Foto: evusik
Malá inšpirácia k blížiacim sa Vianociam... koláč piekla moja dcéra podľa receptu z nejakého časopisu :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Med s olejom a cukrom dáme do menšieho kastrólka a na miernom ohni miešame až do zovretia. Hneď odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme štipku čierneho korenia, štipku soli, na jemno zomleté mandle, nasekanú kandizovanú kôru a vajcia. Premiešame a pridáme vychladnutú medovú zmes. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme v chlade asi 1 hodinu odležať.
- 3
Pekáčik vymastíme a vysypeme múkou a rovnomerne naň rozvrstvíme cesto, roztlačíme rukami.
- 4
Nožom si do cesta naznačíme štvorce a povrch cesta potrieme smotanou.
- 5
Každý štvorec ozdobíme mandlami a kandizovaným ovocím.
- 6
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako odtrhnuté z perníkovej chalúpky.
ja na zdobenie medovníčkov. Ukladám si.