Orechová nátierka so žeruchou

garanco - fotkagaranco, 19. februára 2015
Orechová nátierka so žeruchou
Foto: garanco

V tomto období sa mnohým z nás žiada čerstvá zelenina a tak asi príde vhod nenáročná na pestovanie žerucha a mladá cibuľka s červenou reďkovkou. Orechy v kombinácii so žeruchou sa chuťovo výborne dopĺňajú. Recept som si pred mnohými rokmi (keď ešte nebola Varecha) vystrihla z nejakého časopisu.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

40 g
100 g
1 PL
150-200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Orechy pomelieme na hrubšie. Maslo, olej a tvaroh vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou, mletým bielym korením, pridáme orechy a nakoniec zľahka vmiešame nasekanú žeruchu.

    Orechová nátierka so žeruchou - obrázok 1
  2. 2

    Z predpestovanej žeruchy odoberieme časť na ozdobenie chlebíčkov. Do nátierky jej pridáme toľko, koľko sa vám podarí vypestovať - ja som mala iba v malom tanieriku, ale určite by sme zvládli aj väčšie množstvo. Suroviny nemusíte vážiť, môžete pracovať od oka podľa toho, koľkým chcete a ako hrubo natrieť chlebíky.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Veľmi zaujímavá kombinácia, také niečo by mi nenapadlo. Ale kúpim semienka žeruchy a dám naklíčiť, lebo určite chcem vyskúšať.

Pridaj komentár k receptu: