Pivovo-jablkové lievance s tvarohom
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. júla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Lievance: | |
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 50 g |
|
| 300 ml |
|
| 200 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| Tvarohový krém: | |
| 200 g |
|
| 30 g |
|
| 10 g |
|
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Lievance: Zmiešame mlieko a pivo s cukrom a so žĺtkami, s hladkou múkou a práškom do pečiva. Pridáme nastrúhané očistené jablká. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do cesta. Z cesta upečieme lievance s oboch strán v panvici na volské oká.
- 2
Tvarohový krém: Do tvarohu zamiešame kryštálový a vanilkový cukor a postrúhanú limetkovú kôru.
- 3
Upečené lievance pospájame do výšky pomocou tvarohového krému. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež jablkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu