Jablkové lievance
Jablkové lievance

Pivovo-jablkové lievance s tvarohom

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. júla 2019
Pivovo-jablkové lievance s tvarohom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Lievance:
200 g
3 ks
50 g
300 ml
200 ml
1 bal.
2 ks
Tvarohový krém:
200 g
30 g
10 g
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lievance: Zmiešame mlieko a pivo s cukrom a so žĺtkami, s hladkou múkou a práškom do pečiva. Pridáme nastrúhané očistené jablká. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do cesta. Z cesta upečieme lievance s oboch strán v panvici na volské oká.

  2. 2

    Tvarohový krém: Do tvarohu zamiešame kryštálový a vanilkový cukor a postrúhanú limetkovú kôru.

  3. 3

    Upečené lievance pospájame do výšky pomocou tvarohového krému. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: