Pivovo-jablkové lievance s tvarohom

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. júla 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pivovo-jablkové lievance s tvarohomFoto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
50 min
príprava

Suroviny

Lievance:
200 g
3 ks
50 g
300 ml
200 ml
1 bal.
2 ks
Tvarohový krém:
200 g
30 g
10 g
Na posypanie:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Lievance: Zmiešame mlieko a pivo s cukrom a so žĺtkami, s hladkou múkou a práškom do pečiva. Pridáme nastrúhané očistené jablká. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do cesta. Z cesta upečieme lievance s oboch strán v panvici na volské oká.

  2. 2

    Tvarohový krém: Do tvarohu zamiešame kryštálový a vanilkový cukor a postrúhanú limetkovú kôru.

  3. 3

    Upečené lievance pospájame do výšky pomocou tvarohového krému. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist