Babičkina bublanina

dada31 - bez fotkydada31, 19. júla 2010
18
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 250 °C

Suroviny

400 g
400 g
250 g
6 ks
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    palmarin vymiesame s cukrom ,pridame vajcia a muku,dobre premiesame nakoniec pridame kypriaci prasok,ocot.

  2. 2

    vsetko dobre vyniesame na hladku hmotu

  3. 3

    pripravenu hmotu dame na vynasteny a mukou vysypany plech.Vyhladime a pridame ovocie pecieme pri 250stupnou asi 25-30 minut.

Diskusia k receptu

evanaaa
Opísala som si. Ale prečo ten ocot? To vidím prvýkrát.
dada31
diki moc to som rada že vám chutná a ten ocot je tam preto že je taká vláčna
evanaaa
Aha, teraz si spomínam, že som dnes niekde čítala recept do ktorého ide ocot alebo citrónová šťava.
stefanus191
... moze byt, a ja aby bola bublaninka vlacna pridavam jogurt s takym ovocim, co bude na vrchu...no vyskusam i s octom...
radovana
Výborná bublanina a bez octu, ktorý je pre niektorých ľudí ťažšie stráviteľný: vyšľaháme si sneh zo 4 bielkov a štipky soli, v druhej miske vyšľaháme poriadne 4 žtky s 200 g práškového cukru, potom pridáme 180g hery alebo masla či palmarínu, dôkladne, ale jemne premiešame a potom striedavo ručne vmiešavame 300g HRUBEJ múky, v ktorej je rovnomerne rozmiešaný celý prášok do pečiva a jeden dl mlieka. Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru z 1 ošetreného alebo dobre vydrhnutého citróna, opatrne vmiešame aj šťavu z neho, primiešame ručne zľahka 2 vanilkové cukry a nakoniec úplne zľahla sneh z bielkov. Cesto je vláčne, nádherne vonia za citónom. Rovnomerne ho rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, zoberieme odkvapkané broskyne alebo marhule, jemne ich stranou kožky každú jednu oprieme do taniera s hladkou múkou a omúčenou stranou kladieme na cesto. Koláč dáme do dobre rozohriatej rúry, keď sa nadvihne, uberieme teplotu. Je vláčny, nevysychá a posypaný práškovým cukrom je to výborný zákusok. Práve ho mám v obývačke na stole, návšteve veľmi chutil ako vždy a myslím si, že dnes, na moje narodeniny, slušne reprezentoval moju domácnosť.
tinka1986
Tak toto to je pani bublanina :-) Práve sa ňou krmime a je ako pena




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia