Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...
Mexická ryža
Na panvici rozohrejeme olej, urestujeme na ňom cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso, čili,...
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou, je veľmi jednoduchá, lacná, rýchla a chutná záležitosť...
Vanilkové şekerpare
Turecké sladké peniažky. Kupujem si za ne chvály od mojej polovičky. Nuž, ak vás...
Rybacia polievka - soupe de poisson
Milujem trhy a tržnice. Tie s rybami a plodmi mora najviac. Ani tentokrát som neodolala......
Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...
Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou
Letná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami....
Falošná treska
Táto nátierka je moja najobľúbenejšia. Nie je ťažká na prípravu a veľmi dobre chutí :)
Panettone - taliansky vianočný koláč
Tento nadýchaný mäkký kysnutý koláč pochádza z Milána a dnes patrí k Vianociam od severu až po juh...
Knäckebröd
Oblubujem na ranajky, namiesto peciva. Vyborne s plesnovym syrom, alebo len tak s maslom a zeleninou,...
Krkonošské kyselo krajové speciality
Tak jsem tady s polévkou Krkonoš a Jizerských hor. Polévkou, která kdysi bývala prakticky jedinou...
Hrianka s tuniakom
Ako malá som hrávala s rodičmi spoločenské hry a počas toho mamka robila hrianky. Veľa hrianok....
Mramorované pusinky
Tento recept pridávam pre tých, ktorí majú s ich pečením málo skúsenosti. Za moju prvotinu v šestnástke...
Paprikovo-uhorkový šalát s červenou cibuľou a ovčím syrom
V tejto horúčave sme mali chuť na niečo ľahkého a osviežujúceho. Spravila som paprikovo- uhorkový šalát s...
Jahodová torta
Vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Do snehu zašľaháme kryštálový cukor. Primiešame žľtka , celé...
Kakaové cestoviny s orechami
Už pár krát som sa stretla v časopisoch, alebo na internete, tiež pri varení v Tv, že...
Nebeská pena
Keď budete chcieť, aby sa Vám niečo príjemne rozplývalo v ústach, pripravte si túto úžasnú...
Nepečený metrový koláč s jahodovým a vanilkovým pudingom
Perfektný zákusok, ktorý bez problémov zastúpi na každej oslave aj tortu. Vyhraďte si trochu času,...
Platýz po francúzsky
Ryby mám ráda a tak vyzkouším všechno, na čem mi utkví oko a týká se...
Kurča na slížoch
Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...
Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...
Vianočná kapustnica pre vegetariánov
Vianočná vegetariánska kapustnica podľa foodblogerky Evy Srogoncikovej, pozrite jej Instagram @glutenfree_planet, prípadne aj náš Varechový...
Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...
Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave sa fantázii medze nekladú...
Celozrnní brumíkovia
Môj mladší syn, je výzva pre maminu starajúcu sa o jeho zdravý vývoj - nechce jesť....
Battenberg po slovensky
Battenberg je pôvodne britská špecialita. Jeho pôvod sa traduje na rok 1884, keď si pravnučka...
Mocha kokteil
Čokoladu nahrubo nakrajame alebo nastruhame do nejakej nadoby a pridame kavu. Zalejeme 300 ml vriaceho mlieka a...