Černicový koláč na lyžice fotorecept
Foto: helena10
Suroviny
4 ks |
|
10 PL |
|
1 malé bal. |
|
1 bal. |
|
14 PL |
|
14 PL |
|
16 PL (alebo mix s hladkou) |
|
1 bal. |
|
500 g čerstvé lesné (alebo podľa chuti) |
|
1 bal. (na černice) |
|
2 PL (na černice) |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Včera pri prechádzke lesom sme opäť nazbierali lesné černice. Uvarila som trochu lekváru a upiekla aj dobrý koláč podľa jednoduchého lyžicového receptu.
-
2
Cesto: Celé vajcia šľahám s cukrami chvíľu na najnižšom stupni – netreba do peny. Použiť môžete iba metličku. Prilejem olej, ručne metličkou premiešam. Striedavo asi na 3-krát pridám mlieko a múku s práškom do pečiva. Premiešam.
-
3
Cesto vylejem na plech 24 x 34 cm, dno ktorého som vyložila papierom a boky namastila tukom a posypala múkou. Na vrch rozložím lesné černice, ktoré som obalila v múke. Vrch posypem trochu škoricovým a kryštálovým cukrom.
- 4
Vo vyhriatej rúre na 175 – 180 stupňov pečiem cca 30 -35 minút. Pečte podľa svojej rúry.
- 5
Upečený vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom.
Tiež Černicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Pekný deň prajem.🌞