Foto: mojack
..veľkonočné môžu byť aj takéto :-)) fotky nie su veľmi dobré.:-(( Pre tych čo majú radšej slanú verziu len pre pripomenutie www.varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-vajicko-fotorecept/16530-recept.html
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Śkrupinky z vajíčok neodhadzujem ale už skôr som odkladala na vhodnú priležitosť.Potrebovala som väčšiu dieru ale iba jednu hore.
-
2
Keď boli oplachnuté vodou a vysušené tak som naliala dnu olej a vysypala múkou.
-
3
Cesto som vymiešala / ako na piškot/ ale ak máte svoj obľúbený je to jedno len aby sa mohlo cesto dostať do vajíčka .
-
4
Vajíčko stačí naplniť do 2/3 -tín. Vložila som aj kúsok vlaš. orecha.
-
5
Použila som formu na mafíny.Dookola som dala alobal aby mi vajíčkko nespadlo.
-
6
Upečené /10-15 min. / vyberieme . Ak nám trochu cesta utečie nevadí- odrežeme.
-
7
Trochu vychladené olúpeme.
-
8
Menšie nedostatky na upečenom vajíčku schováme do čokolády :-))) Na drevene špilky napichneme vajíčko a okúpeme v rozpustenej čokoláde.
-
9
Trochu prizdobíme,
-
10
môžeme aj týmto
-
11
alebo aj mandľ. lupienkami
-
12
prípadne kokosom.
-
13
Nič iné ma nenapadlo kde a ako nechať ozdobené vajíčka stuhnúť.Tak som si pomohla takto.:-))
-
14
A čakajú ... Pre tych čo majú radšej slanú verziu len pre pripomenutie http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-vajicko-fotorecept/16530-recept.html
ano Hubata znova bude :-)))
/V poslednom čase sú vajíčka, aj kúpené priamo z hydinárne, akési s popraskanými škrupinkami a mám problém ich aj uvariť natvrdo, ono na prvý pohľad vyzerá dobre, ale na "druhý" pohľad už vo vode, je prasknuté a začne z neho vytekať obsah -to som napísala ako taký postreh.../