
Jarná bryndzová polievka
Recept pochádza od starých mám z Gemera z oblasti Rožňava. Dá sa jesť i za studena...

Chana Pindi
Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín). Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej...

Tekvicová-cuketová nátierka - Čert
Je to recept získaný z počutia záhradkárov a niekoľkokrát upravovaný podľa chuti konzumenta. Tak sa už nedá...

Tvarohové kolieska
Tieto tvarohové kolieska som robievala dávno, ešte, keď moje deti boli menšie. Zabudla som na...

Dánske cookies
Tieto kokosovo-citrónové kúúkísky pochádzajú z dánskej kuchárskej knihy, z ktorej momentálne čerpám inšpirácie :)

Polievka s estragónom
Túto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti...

Karfiol pod Cottage Cheese
... variant na recept "Karfiol s tvarohovou omáčkou", ktorý som si svojho času napísal na...

Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...

Štedré zlaté prasiatko
Veru si ešte pamätám, ako mi voľakedy ako malej sľubovali, že ak nebudem na štedrý...

Plnené zemiaky so sladkou pečenou brokolicou
Zemiaky riadne očistíme, osušíme, popichame vydličkou, potrieme olejom a dame upiect . Ked su mäkke, nechame trochu...

Chutná bábovka
Táto bábovka je veľmi chutná, nie je tam múka a preto je vhodná aj pre celiatikov. Stala...

Jahňacie karí s mangom a hrozienkovým kuskusom
Vďaka tomu, že dcéru som v sobotu dopoludnia odlifroval na lyžiarsky, mohol som si dovoliť...

Slaný koláč plněný masem
Na oleji orestujeme cibuli a papriku se žampiony, osolíme a opepříme a přidáme nakrájené maso, ...

Kysnutý posúch plnený zemiakovou kašou
Toto je najobľúbenejšie jedlo môjho tatu, tak som sa ho rozhodla naučiť....

Bôčiková zabíjačková kapusta
Do hrnca dáme variť kyslú kapustu, pridáme bravčový bôčik nakrájaný na väčšie kusy aj s kosťou,...

Pangasius na hubách
Tento recept som raz objavila na sáčku od korenia na ryby. akurát som mala všetko doma...

Hubový guláš
Komerčný recept <br /> Guláš z hríbov doplnený o slaninu a pasírované paradajky vám poskytne pastvu nie len...

„Harmonikové“ zemiaky
Zemiaky (najlepšie rovnakej veľkosti) narežeme tak, že použijeme dve varechy, medzi ktoré dáme zemiak...

Kuracie nôžky s ryžou v batôžku
Tento recept som si sama vymyslela, nakoľko môj manžel nemá rád hydinu a prispôsobila som ho jeho...

Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...

Kus-kus s tofu a ľanovými semienkami
Kuskus alebo cous cous je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne a pre mňa je to univerzálna...

Šalátová polievka s údeným mäsom
Údené mäso alebo kolienko uvaríme do mäkka (ja skôr rozvarím). Uvarený vykostíme a pokrájame na malé...

Jablkovo-makový koláč
Z hore uvedených surovín si urobime cesto, rozdelíme na dve časti, potom si jedno cesto vyvaľkáme na...

Tvarohová bábovka s marcipánom
Keďže stále mi ostáva srvátka z výroby syra, snažím sa následne o produkciu ricotty a je...

Pasírované paradajkové pyré
Jednoduchý recept na paradajkové pyré, ktoré má všestranné využitie. V zime po ňom siahnete, ...

Vajíčkové fašírky
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný....

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Křupavé zelňáky s klobásou
Nejjednoduší, rychlé a výborné zelné placky, zdobené klobásou a kysaným zelím

Karfiolový nákyp
Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a...

Plnené šampiňóny na slovenský spôsob
Očistené šampiňóny trochu vydlabeme a vnútro aj s nožičkami pokrájame na drobno. Pokrájame si na malé...

Zemiakový chlieb zo špaldy hladkej a celozrnnej s mliečno-smotanovým Thang Zhong
V tomto recepte som vyskúšala mliečno smotanový Thang Zhong v domácom zemiakovom chlebe z dvoch druhov špaldovej...