Foto: babav
Popularny coffee cake(kolac ku kave),ktory ma viacero variacii, co sa tyka tvaru a plnky.Preco sa vola Babka? Dohadov je dost, mne sa najviacej pozdava Zobraziť celý popisPopularny coffee cake(kolac ku kave),ktory ma viacero variacii, co sa tyka tvaru a plnky.Preco sa vola Babka? Dohadov je dost, mne sa najviacej pozdava ten, ktory vyjadruje vdaku babickam za dobry kolacik. Moja Babka ma tvar babovkovy,plnku skoricovo orechovu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1/2 salky |
|
1/2+1 salky+cl |
|
4 ks |
|
1 bal |
|
1/4 salky |
|
1/2 cl |
|
1 salka |
|
4 salky |
|
1/2 cl |
|
Plnka: | |
1 salka |
|
2 salky |
|
1 salka |
|
1/2 salky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
V teplej vode rozpustime 1 cl cukru , primiesame suche drozdie a nechame vykysnut;
-
3
Vykysnute kvasnice primiesame k rozslahanym zltkam s mliekom , vanilkou a solou. Maslo a cukor vymiesame do penista,pomaly primiesame zltkovu zmes ; potom po troche pridavame muku a vypracujeme vlacne nelepive cesto.Prikryjeme a nechame na teplom mieste kysnut aspon 2 hodiny .
-
4
Pripravime si plnku,zmiesanim uvedenych ingrediencii.
-
5
Vykysnute cesto rozgulame na pomucenej doske.
-
6
Rovnomerne nan nanesieme pripravenu plnku;
-
7
Zrolujeme do zavinu;
-
8
Vlozime do formy a nechame v nej este kysnut aspon 1 hodinu;vykysnutu Babku pecieme 30 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C;
-
9
Po upeceni a miernom vychladnuti Babku vyklopime na tanier;
-
10
Pocukrujeme ,krajame a servujeme!
No a recept štandardne úžasný, babav je majsterka koláčového remesla :-) (Spolu s egreskou samozrejme :-))
...a vraj nejeme najprv očami?...keby si ju piekla v bežnej forme, tak by to bola takmer stará dobrá klasika...nie je to tak?
Ta forma pridala mojej Babke na efekte;v babovnici by sa mali piect babovky z liateho cesta,ale ja ich casto vyuzivam aj na kysnute zaviny,plnka mi tak nevytecie a su okatejsie.Ak sa dobre pamatam,taketo a este krajsie formy su vyrabane v Nemecku(Bunt?!).
Babka s cokoladovou plnkou je este chutnejsia ako orechova ;-)
pol salky cukru ide do cesta.