Babka fotorecept

babav - fotkababav, 3. augusta 2010
Babka (fotorecept)
Foto: babav

Popularny coffee cake(kolac ku kave),ktory ma viacero variacii, co sa tyka tvaru a plnky.Preco sa vola Babka? Dohadov je dost, mne sa najviacej pozdava Zobraziť celý popisPopularny coffee cake(kolac ku kave),ktory ma viacero variacii, co sa tyka tvaru a plnky.Preco sa vola Babka? Dohadov je dost, mne sa najviacej pozdava ten, ktory vyjadruje vdaku babickam za dobry kolacik. Moja Babka ma tvar babovkovy,plnku skoricovo orechovu.

10
porcií
20+180 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1/2 salky
1/2+1 salky+cl
4 ks
1 bal
1/4 salky
1/2 cl
1 salka
4 salky
1/2 cl
Plnka:
1 salka
2 salky
1 salka
1/2 salky
1 ks
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Babka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V teplej vode rozpustime 1 cl cukru , primiesame suche drozdie a nechame vykysnut;

    Babka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnute kvasnice primiesame k rozslahanym zltkam s mliekom , vanilkou a solou. Maslo a cukor vymiesame do penista,pomaly primiesame zltkovu zmes ; potom po troche pridavame muku a vypracujeme vlacne nelepive cesto.Prikryjeme a nechame na teplom mieste kysnut aspon 2 hodiny .

    Babka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravime si plnku,zmiesanim uvedenych ingrediencii.

    Babka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnute cesto rozgulame na pomucenej doske.

    Babka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rovnomerne nan nanesieme pripravenu plnku;

    Babka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zrolujeme do zavinu;

    Babka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vlozime do formy a nechame v nej este kysnut aspon 1 hodinu;vykysnutu Babku pecieme 30 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C;

    Babka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upeceni a miernom vychladnuti Babku vyklopime na tanier;

    Babka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pocukrujeme ,krajame a servujeme!

    Babka (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

kucharronald
wau...takéto som ešte nerobil :) ale určite skúsim, bábovky už nám nejak nejdú...ale tátoo...určite :)
zdezda
Nooooo, to je perfiš, a tá krásna, neobvyklá forma, paráda, recept už mám v kk, dík :-)
sandratamer
@sevilleann , nie si sama. Tá forma je úplne čarovná... Nikde na nete som ju nenašla. Čo teraz?
No a recept štandardne úžasný, babav je majsterka koláčového remesla :-) (Spolu s egreskou samozrejme :-))
evusik
tá forma je úplne najsamsuprová .... a Babka tiež a plnka orechovo-škoricová mňam-mňam .... ale kedy to ja budem všetky tieto dobroty piecť????
babi
Ja robím tiež takéto niečo, len plnku dávam čokoládovo-kakaovú,ale vyskúšam aj túto orechovú. Len škoda že nemám takú krásnu formu a ako čítam nie som jediná
alexdidi
@babav , ja odpadávam...tá forma, to je niečo úžasné, ešte som také niečo nevidela...a "babka" samozrejme tiež, i keď ja by som musela robiť inú plnku, lebo orechy u nás nie sú populárne...
...a vraj nejeme najprv očami?...keby si ju piekla v bežnej forme, tak by to bola takmer stará dobrá klasika...nie je to tak?
babav
@sandratamer , dakujem za pochvalu,ale Varechaciek co vedia piect vyborne kolace a zakusky je tu vela, nestacim vsetky recepty ani registrovat.Je to ako retazova reakcia,jeden recept lepsi od druheho!
Ta forma pridala mojej Babke na efekte;v babovnici by sa mali piect babovky z liateho cesta,ale ja ich casto vyuzivam aj na kysnute zaviny,plnka mi tak nevytecie a su okatejsie.Ak sa dobre pamatam,taketo a este krajsie formy su vyrabane v Nemecku(Bunt?!).
babav
@alexdidi , mas pravdu,je to kolac podobny klasickemu,ale pre nejaku pricinu je cesto krehkejsie a vlacne aj na druhy den.
Babka s cokoladovou plnkou je este chutnejsia ako orechova ;-)
coldbery
Je to úžasna babovka...určite vyskúšam...hoci len v obyčajnej forme...taku krásnu nemám...:-)))
anene
vyskúšam v obyčajnej bábovkovej forme, len neviem pochopiť čo je to (1/2+1 salky+cl cukor práškový) to má byť jedna šálka a pol práškový cukor?
michsamant
no moja prva reakcia bola asi ako u ostatnych...aj ja chcem taku formu!! a kolacik super
babav
@anene , ta 1 cl lyzicka cukru je navyse do vody na kvasok ,
pol salky cukru ide do cesta.
evanaaa
Ani ja som nevedela ten rozpis pochopiť, ale ako som sa na to dívala, zaplo mi, že to nie je 1 a pol šálky. Hore sú : 1/2 a pod tým, že šálky a hore zas 1 a pod tým čl.
egreska
ozaj nadhera, aj kolačik aj formička ..ja taketo oblubujem na ranajky s čajom :-))
veronika353
Moje maminka pekla bábovky taky i z kynutého těsta, formy sbírala, některé podarovala i mně, ale kdyby viděla tu tvoji, tak by byla nadšená jako já.
alexdidi
@babav , veď som aj uviedla, že TAKMER klasika, ale bežne sa nemieša maslo s cukrom a potom spája so žĺtkovou zmesou u kysnutého cesta...možno preto je to cesto tak vláčne ako píšeš, a ešte s tou čokoládovou plnkou určite upečiem už v sobotu...taká nádhera ako tvoja to nebude určite, ale budem sa snažiť priblížiť k tej tvojej aspoň chuťou...dám vedieť, ako to dopadlo...
mamaoli
ja som to uz niekde videla, babovku v takejto forme, a dokonca som podla receptu robila malemu babovku do skolky na narodky
mamaoli
..........len si uz nepamatam ci to bol rovnaky recept a ta forma ma uz vtedy nadchla, ale nikde som ju nenasla :-(
dobizu
@babav - určite ju vyskúšam urobiť našim, už pri pohľade sa zbiehajú slinky (ja pre seba ju niekedy skúsim aj z bezlepkovej múky) vyskúšam ju čo najskôr... ďakujeme za receptík, ukladám do KK :-)
tinca
aj ja chcem takú formu, ak ju niekto objavíte hoďte to na varechu.@babav krásny recept
alexdidi
Chcela som piecť Tvoju Babku v sobotu, ale nevydržala som a upiekla som ju už včera...no čo Ti budem hovoriť...jedli sme ju už teplú...chcela som vedieť, aká bude na druhý deň, tak som musela kúsok odložiť...a to sme na ňu boli len traja...skrátim to...bola s tou čokoládovou plnkou fantastická, naozaj výborný recept...ďakujem zaň