Závitky z diviaka plnené sušeným ovocím
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 13. októbra 2014
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 13. októbra 2014

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Závitky: | |
| 600 g (možno nahradiť bravčovým mäsom) |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| Kukuričná kaša: | |
| 400 ml |
|
| 400 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 50 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Diviačie stehno nakrájame, vyklepeme, osolíme, okoreníme a na panvici pripravíme plnku: Opražíme slaninku, pridáme cibuľku, kyslú kapustu, jabĺčko nakrájané na kocky a sušené ovocie. Premiešame a dochutíme.
- 2
Diviačie mäso naplníme a dáme prikryté a podliate piecť do rúry pri teplote 160 °C. Mäso odokrývame až pred podávaním, má tendenciu očernieť.
- 3
Kukuričná kaša: Vodu s mliekom osolíme a dáme variť. Do vriacej tekutiny za stáleho miešania prisypávame kukuričnú krupicu. Dochutíme cibuľkou osmaženou na oleji.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu