
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....

Briam-pečená zelenina
Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska a na plátky. Pekáč potrieme olejom a uložíme ako prvé...

Výborné pomarančové rezy
Takže recept som dostala od mojej kamošky a nevedela som si predstaviť pomarančový zákusok, tak som...

Hrášková polievka s kvakou
Kvaka dozrela a s ňou aj ostatná zelenina, je čas na túto výbornú polievku starej mamy....

Fantastická večera z rúry
Toto rýchle jedlo si pripravíte kedykoľvek, či už na večeru alebo ako nenáročný a chutný obed

Judáše s orechami
Toto typické kysnuté veľkonočné pečivo sa pekávalo na Zelený štvrtok. Tvarom malo pripomínať stočený povraz,...

Indická vejce
Recept mám dlouhé roky z jedné indické kuchařky. Vejce jsou vynikající, příprava jednoduchá, kari...

Fašiangové šišky
Všetky ingrediencie zmiešame hneď na začiatku v miske, mlieko by malo byť vlažné, nepoužívať studené,...

Údený bravčový bôčik plnený a pečený
Je to len také jednoduché jedlo, ktoré myslím si ocenia gurmáni. Hlavne na studeno je...

Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom
Vysvetlenie k servítke s veľkonočným motívom – u nás gréckokatolíkov skončí obdobie Paschy teraz v stredu 8....

Hovädzí guláš
Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí...

Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...

Turecký simit
Verím, že simit mnohí poznáte z dovoleniek v Turecku, kde sa často predáva na pláži,...

Tousty s kuřecím masem
Na oleji opečeme naklepané, osolené a opepřené nakrájené maso. Plátky toustového chleba opečeme, potřeme...

Rožky alebo žemličky
Do vlažného mlieka pridáme rozdrobené droždie a cukor. Necháme chvíľočku postáť.

Kulajda - pravá juhočeská
Odkedy som prvý raz ochutnal pravú kulajdu, varím ju doma. Skvelá, chutná a s...

Bigos
Na cibuľu dáme pražiť na kocky narezané bravčové mäso. Potom podlejeme vodou a okoreníme. Dusíme...

Americký rebarborový koláč
Z rebarbory odstránime vrchnú šupku, potom ju pokrájame asi na 3 – 5 milimetrové plátky, ...

Ryžovo-kalerábové placky
zostalo mi trochu uvarenej ryže a tak som z nej urobila placky a pridala som čo bolo...

Medovník (predchodca Marlenky :)
Na tento zákusok som chodievala do kaviarní ako stredoškoláčka a po získaní receptu ho pekávam veľmi často....

Kroasant torta
Recept od mojej priatelky Gordany z Bosny. Ona ma len take dobrotky :) Torta je jednoducha...

Špenátové palacinky ako rezeň
Nie je to nič neobvyklé. Obyčajné slané, špenátové - plnené palacinky, obalené ako rezeň....

Bravčové kapsy s kyslou kapustou
Najprv si nakrájame hrubšie rezne a ostrým nožom v nich urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky...

Stehná v husacej masti
Husacie stehná umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme, položíme na ne vetvičku tymianu a...

Ľahký letný šalát
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

Grécky šampiňónový šalát
Šampiňóny podusíme na osmaženej cibuli s olejom. Potom pridáme kečup, prelisovaný cesnak, na kocky nakrájanú...

Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou
Jedna z dalsich norskych specialit. Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne...

Orange Julius, osviežujúci koktailový napoj
V roku 1926 muž menom Julius Freed otvoril stanok s predajom čerstvo-pomarančovou, oranžovou-šťavou v centre Los...