
Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...

Prečistené maslo
Takto maslo pripravovalo už veľmi dávno. Malo to ale dva dôvody. V prvom rade, ...

Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky, rajčiny, cibuľu, salámu pokrájame na malé kocky, ...

Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana
Vyskúšajte lahodný bezlepkový Zlatý krémeš Liana, vylepšený pravou mletou vanilkou! Tradičný obľúbený zákusok sme pre vás pripravili v jemnej bezlepkovej verzii....

Plnený pstruh
Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...

Pomarančovo-jablková ryža
Toto ma dnes napadlo-totiž mala som pripravenu koru z pomarančov-aj uvarenu raz z cukrom na kandizovanie....

Topinka s kaviárom
Idealna je snád čerstvo napečená ciabatta. Nakrojena a pretiahnutá salamandrom . Bryndza , ikura, (kaviar)

Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce

Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Najprv starostlivo umyjeme jahody a nakrájame ich na drobné kúsky. Nakrájané jahody premiešame v mise s jogurtom,...

Tvarohové šatôčky
Z múky, vajec a oleja vymiesime vláčne cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm,...

Pstruh v chlebovom kabáte
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

Imitovaná želví vejce - vložka do rybí polévky
Recept pochází z Vaňhovy Rybí kuchyně.

Guľky s lieskovými orieškami
Veľmi chutný spôsob, ako do vianočného pečiva zakomponovať celé lieskové oriešky.

Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...

Bezlepkový orechový koláč so slaným karamelom
Chcete si zamaškrtiť, ale zdravšie a bez výčitiek? Tak ste na správnej adrese. Náš recept na orechový koláč bez lepku so slaným karamelom je stvorený práve pre vás....

Uhorkovo-paradajková omáčka
Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt....

Raňajkové taštičky z maslového cesta
Výborné jablkové taštičky. Na prípravu nám postačí len 6 surovín a za pol hodinu máme výborné...

Jablkové smažienky
Tieto vyprážané chrumkavé kôpky sú plné kúskov jabĺčok a obalené vo voňavej zmesi s vanilkovým a škoricovým...

Bezlepkový koláč so pšenom a s malinami
Bezlepkový koláč zo pšena je príjemnou zmenou pre všetkých, ktorí žijú bez lepku. Zjemnený tvarohom a ryžovou múkou, chuťovo doladený osviežujúcimi malinami....

Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...

Hubárove raňajky
Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)

Kuřecí krém s mrkvovými nudličkami na másle
Vařit pečlivě, nepospíchat a pak polévka chutná slavnostně .

Kapustové závitky v anglickej slanine
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem...

Špargľovo–cuketové špagety
Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...

Koláč s makom a posýpkou
Droždie vymiešame v miske s PL cukru, prilejeme asi 100 ml vlažného mlieka a rozmiešame s...

Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...

Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou
Predstavujeme vám čarovnú surovinu - cmar, vďaka ktorému bude vaše cesto na koláč skutočne jemné.