Jablkovo-pudingový koláč fotorecept
Foto: nikola166
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
1/2 bal. |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
2 bal. (v prášku) |
|
700 ml |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Jablká ošúpeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. Posypeme vanilkovým cukrom, škoricou a podľa chuti osladíme. Pár minút podusíme. Necháme vychladnúť.
-
2
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Prikryjeme fóliou, aby sa na pudingu nevytvorila blana a necháme trochu vychladnúť, ale nie celkom, mal by ostať ešte teplý.
-
3
Z múky, cukru, prášku do pečiva, masla, vajec a mlieka vypracujeme cesto.
-
4
Cesto rozdelíme na polovicu a jednu časť vyvaľkáme.
-
5
Preložíme do vymastenej, múkou vysypanej koláčovej formy (priemer 23 cm). Popicháme vidličkou.
-
6
Z tohto množstva cesta mi vyšli aj tri malé tartaletky s priemerom 10 cm. Kto nechce piecť v koláčovej forme alebo nemá formičky na tartaletky, môže použiť klasický plech s rozmermi 36x26 cm.
-
7
Na cesto navrstvíme najprv pudingovú, potom jablkovú plnku.
-
8
Zo zvyšku cesta si ozdobíme koláč. S cestom sa pracuje výborne, vôbec sa netrhá, takže si ho môžete zapletať, vykrajovať, každý podľa fantázie a času.
-
9
Takto pripravené koláčiky vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 40 minút, treba sledovať.
-
10
Po upečení necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.
-
11
Ako každý jablkový koláč, aj tento chutí najlepšie na druhý deň. Samozrejme, ak vydrží.
Súhlasím ! S touto kombináciou sa nedá nič pokaziť.
To by som si teda netrúfla, ísť do TV relácie :) Ja potrebujem pokoj a kľud pri pečení. Ďakujem za milé slová, veľmi si to vážim.
Si šikovná.