Šomlói rezy
Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 6. mája 2014
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 6. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cukor rozmiešame so šiestimi žĺtkami na penu. Bielky vyšľaháme na hustý sneh a pomaly primiešame k žĺtkom. Pridáme múku a prášok do pečiva.
- 2
Cesto rozdelíme, do jednej polovice pridáme orechy, do druhej kakao, nalejeme do vymastených a múkou vysypaných plechov a pečieme v rúre na 180 °C 25 minút.
- 3
Potom spravíme puding: V litri mlieka rozpustíme cukor a pridáme Zlaté klasy. Skaramelizujeme 3 PL cukru, podlejeme 200 ml pomarančovej šťavy, pridáme čaj a rum. Cesto polejeme zmesou, pridáme puding, na to dáme druhé cesto, tiež poliate, potrieme lekvárom a pudingom a pridáme hrozienka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A tieto rezy od Imreho vyzerajú veru fajne, trošku síce zjednodušil postup, ale výsledný efekt musel byť skvelý :)
Jaaaaj... a samozrejme, že najlepšie Somlói, ktoré som jedla boli tie, ktoré som - podľa jedného starého maďarského receptu - robila ja :))) Ale to som ešte neochutnala Somlói od Imreho :)