Šomlói rezy

Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 6. mája 2014
Šomlói rezy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 PL
6 PL
5 PL
5 PL
5 PL
1 PL
1 PL
6 ks
1 bal
1 l
2 bal
200 ml
1 pohár
300 g




Postup

  1. 1

    Cukor rozmiešame so šiestimi žĺtkami na penu. Bielky vyšľaháme na hustý sneh a pomaly primiešame k žĺtkom. Pridáme múku a prášok do pečiva.

  2. 2

    Cesto rozdelíme, do jednej polovice pridáme orechy, do druhej kakao, nalejeme do vymastených a múkou vysypaných plechov a pečieme v rúre na 180 °C 25 minút.

  3. 3

    Potom spravíme puding: V litri mlieka rozpustíme cukor a pridáme Zlaté klasy. Skaramelizujeme 3 PL cukru, podlejeme 200 ml pomarančovej šťavy, pridáme čaj a rum. Cesto polejeme zmesou, pridáme puding, na to dáme druhé cesto, tiež poliate, potrieme lekvárom a pudingom a pridáme hrozienka.

Diskusia k receptu

eldina
pre mňa sklamanie..čakala som niečo viac, pod týmto názvom..(čo neznamená, že to nie je jedlé)
sany11
Podľa surovín ktoré tam idú to musí byť fantastické
deria
keby som si v penzione Villa Rosa objednala svoje obľúbené "somloi" a dostala toto, bola by som poriadne sklamaná
tiginko
veď autor nepovedal, že sú to "somlói" halušky, ale rezy....
eviana
@kukulienka71 , Somlói v Kormoráne som jedla a ver tomu, že to ani zďaleka neboli tie najlepšie, čo som mala v ústach, takže ten recept by som zďaleka obišla. Ten Tebou druhý pridaný link už je o niečom inom, aj keď do rumového nálevu by som pridala ešte pomarančovú šťavu a strúhanú citrónovú kôru, len rum a cukor je o ničom.
A tieto rezy od Imreho vyzerajú veru fajne, trošku síce zjednodušil postup, ale výsledný efekt musel byť skvelý :)
Jaaaaj... a samozrejme, že najlepšie Somlói, ktoré som jedla boli tie, ktoré som - podľa jedného starého maďarského receptu - robila ja :))) Ale to som ešte neochutnala Somlói od Imreho :)
eviana
@kukulienka71 , páči sa mi jeho štýl varenia a jeho kuchyňu sa chystám ochutnať už dlhšiu dobu, nepotrebujem ani pozvanie... ale teda dobre, ukecala si ma, takže dnes čakám telefonát od Imreho :)))
evanaaa
Prvýkrát som ich jedla práve v Maďarsku a to som ale netušila, čo to je, len som videla ako to niekto je pri vedľajšom slove, tak keď prišla obsluha, len som ukázala na to a povedala - édeš, inak, reč neovládam, ale dostala som, čo som chcela, lenže takú veľkú porciu som ani zjesť nevládala. Ale spravila som chuti zadosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia