
Halušky s čerstvými hríbami, môj hubársky sen
Týmto mojim pôvodným rcp sa hlásim aj k svojej originalite. Posledný raz som halušky s hubami,...

Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou
Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho...

Slaný zákusok-proja
Príprava je veľmi jednoduchá, všetko sa spolu dobre vyšľahá, vyleje sa na vymastený a múkou...

Americký rebarborový koláč
Z rebarbory odstránime vrchnú šupku, potom ju pokrájame asi na 3 – 5 milimetrové plátky, ...

Biftek pavilón ČSSR
Tento recept bol populárny po r. 1958, kedy bol úspešne podávaný v Bruseli na EXPO 58...

Špagety s omáčkou zo šampiňónov
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme nadrobno...

Jelenie roládky so zemiakovým sufflé
Uvarené zemiaky pretlačíme, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame...

Tvarohové rezance
Toto je jedno z mojich najmilovanejších jedál. Robievala mi ho babka a ja sa ho neviem...

Makový bublinkový koláč
Keď som zbadala tento koláč, tak ma hneď zaujal. Keďže bol na jednom maďarskom blogu,...

Trojfarebné tvarohové rezy
Najprv pripravíme spodné cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie a spracujeme na tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme...

Rebarborové pyré
Tak tento receptík čakal už véééľmi dlho, skoro 2 roky na svoju premiéru v našej kuchyni,...

Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...

Rýchlokvasky starej mamy
Tento recept je z knihy 2000 najlepších receptov z našej i zahraničnej kuchyne od Jany Frolíkovej

Skvelá pizza
táto pizza je veľmi jednoduchá na prípravu a robím ju často lebo každému moc chutí

Cestovinový šalát so zelenou špargľou a syrom
Sezónna variácia na obľúbený šalát typu studená cestovina + hocičo.

Sicílske canolli
Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.

Celozrnné rýchle šúľance z pečenej múky a tvarohu
dnešný rýchli obed kde som skĺbila viac vecí...

Krokety zo zemiakovej kaše
Olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a s mliekom rozmixujeme na hustejšiu kašu, ktorú...

Morčacie prsia na spôsob Asconese
Ascona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc, jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou. Švajčiari obľubujú...

Tekvicové rezy
Jedla tekvica je oblubenou surovinou am. kuchyne, v slanych aj sladkych receptoch . Najcastejsie je zlozkou...

Syrové košíčky
Niekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula, čo nám kedysi robievala...

Vyprážaná marinovaná pečeň
Veľmi chutné a jednoduché na prípravu. Stačí zvoliť už len prílohu podľa chuti a výborný obed,...

Šafránový koláč Luciin kocúr
Už mám šafrán doma pomerne dlho a dumala som, na čo ho použiť. Potom som...

Kuracia huspenina
Kuracie mäso umyjeme a osušíme a v rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatova upečieme...

Pagáčiky k vínu
Tento recept mám tiež už veľmi dávno a pochádza z časopisu Život. Niekedy sa vraj naše...

Yayla çorbasi (jogurtová polievka s ryžou a mätou) -Turecko
Aj keď sa vám podľa názvu možno nebude pozdávať, musím vám povedať, že je to...

Indický cícerový dezert Ka Ladoo
Pripravuje sa pri príležitosti osláv indického festivalu Diwali.

Výborné ázijské citrónové kura s karí ryžou
Vyšľahané bielky, solamyl, soľ(podľa chuti) a zázvor zmiešame. Vložíme doň na kocky nakrájané kuracie prsia,...