Smotanovo-višňová omáčka na mäso fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 23. januára 2011

Robila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to aj trochu fajný dresing. Zvyčajne neobľubujem sladko-kyslo-slané Zobraziť celý popisRobila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to aj trochu fajný dresing. Zvyčajne neobľubujem sladko-kyslo-slané kombinácie, ale na zvýraznenie chuti tohto typu mäsa to bola veľmi dobrá voľba. Dá sa použiť aj k inému pečenému mäsu, kde suchšiemu mäsku treba dodať trochu šmrncu.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 PL
1 PL
1 a 1/2 kelímku
15 ks, - len višne
1 KL
1 PL, nasekaná Na oleji si speníme
50 ml




Postup

  1. 1

    Na oleji si do sklovita podusíme šalotku.

    Smotanovo-višňová omáčka na mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zaprášime múkou a trochu posmažíme -nie dohneda.

    Smotanovo-višňová omáčka na mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme trochou mlieka - stále miešame.

    Smotanovo-višňová omáčka na mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kyslú smotanu, premiešame a odstavíme z ohňa. Osolíme a okoreníme.

    Smotanovo-višňová omáčka na mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odkvapkané višne si prekrojíme na polovice - bez kôstok.

    Smotanovo-višňová omáčka na mäso (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme kyslý ríbezľový lekvár, premiešame a posypeme pažítkou.

    Smotanovo-višňová omáčka na mäso (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servírujeme tak, že najprv dáme bielu spotanovú zložku a na to navrstvíme višňovú. Môže byť na pečené mäso, roastbeef, divinu, my sme zvyšok dojedli na zemiakovej štrúdli.

    Smotanovo-višňová omáčka na mäso (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

danculka
Mám rada sladké so slaným vyskúšam višňovú omáčku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia