Foto: tizian1cat
Robila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to aj trochu fajný dresing. Zvyčajne neobľubujem sladko-kyslo-slané Zobraziť celý popisRobila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to aj trochu fajný dresing. Zvyčajne neobľubujem sladko-kyslo-slané kombinácie, ale na zvýraznenie chuti tohto typu mäsa to bola veľmi dobrá voľba. Dá sa použiť aj k inému pečenému mäsu, kde suchšiemu mäsku treba dodať trochu šmrncu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 a 1/2 kelímku |
|
|
|
|
|
15 ks, - len višne |
|
1 KL |
|
1 PL, nasekaná Na oleji si speníme |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Na oleji si do sklovita podusíme šalotku.
-
2
Zaprášime múkou a trochu posmažíme -nie dohneda.
-
3
Podlejeme trochou mlieka - stále miešame.
-
4
Pridáme kyslú smotanu, premiešame a odstavíme z ohňa. Osolíme a okoreníme.
-
5
Odkvapkané višne si prekrojíme na polovice - bez kôstok.
-
6
Pridáme kyslý ríbezľový lekvár, premiešame a posypeme pažítkou.
-
7
Servírujeme tak, že najprv dáme bielu spotanovú zložku a na to navrstvíme višňovú. Môže byť na pečené mäso, roastbeef, divinu, my sme zvyšok dojedli na zemiakovej štrúdli.
Diskusia k receptu