Červené kuracie karí
Dáme variť vodu v hrnci, pridáme ryžu, zakryjeme a pri nízkej teplote ju necháme variť...
Farebné cestoviny so salámovou omáčkou
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a podusíme.
Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...
Viedenské zákusky
Vymiešame žĺtky s práškovým cukrom, postupne pridávame hl. múku + pr. do pečiva, ...
Brokolicová polievka s pohánkou
Brokolicová polievka je zdravá, ale chcela som, aby bola ešte zdravšia a preto som si...
Debrecínska plnená kapusta
V slanej vode s troškou oleja obvaríme kapustnú hlávku, z ktorej postupne odoberáme listy. Listy...
Mrazený kokosový krém
Ak máte radi kokos, tak si nenechajte ujsť tento veľmi lahodný mrazený dezert.
Akože krémeš :-)
Rýchla príprava a chutný výsledok! Názov je od môjho syna - pri pečení sa ma spýtal, ...
Pečená prepelička s bylinkami
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné......
Najrýchlejší zdravý chlebík
Chlebík je inšpirovaný židovským paschálnym chlebom. Trošku som si ho upravila, pečiem zakaždým trošku inak,...
Kachori - hráškové bochníčky
Kachori (čítaj: kačori ) je pôvodom bengálske jedlo pripravované a predávané ako rýchle občerstvenie v uliciach Indie....
Penne s krevetami, sušenými paradajkami a medvedím cesnakom
Variácia na taliansku kuchyňu, aj pre @rybarkuchar :-)
Dojčenský cukinovo-kalerábový prívarok so žĺtkom (od 6. mesiaca)
Tento recept som vykukala zo starej kuchárskej knižky, akurát som ho upravila na dojčenský. Ako druhý...
Tvarohovo-mandľový zákusok
Chcela som si vyskúšať nový zákusok a neoľutovala som je výborný a tak sa chcem s Vami...
Zeleninová polievka s krupicovými nokmi (Fotorecept)
Túto polievku som sa naučila asi ešte na ZŠ :-) už roky ju robím je to verzia...
Čokoládovo - ríbezľový perník
Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme ostatné suroviny - múku, mlieko, olej, PDP,...
Kurací tažín s karamelizovanou cibuľou
Toto skvelé kuriatko ma naučila variť Hafsa, pôvodom Maročanka. Trošku sa narobíte pri krájaní toľkých...
Šúľance v orechoch a sušenom ovocí
Vychladnuté uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, múku a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré...
Tvarohovo-jahodová tortička
V nedeľu mal náš starký okrúhle narodeniny a tak sme mu urobili takúto tortičku:-)
Rezancová polievka pre chudobných
Rezance uvaríme a do ďalšieho kastróla dáme vývar, cukor, badián, zázvor a sójovú...
Nanáčkine májkové gombóce
Nana, babička mojej pani, bola vzrastom veľmi podobná mojej Lady Ann, líšili sa však...
Zapečené kuracie prsia s paprikou a nivou
Ospravedlňujem sa za nekvalitnú fotku . Ale musím povedať že toto jedlo je naozaj skvelé :)
Baza čierna v strúhanke
Už sme hupom v mesiaci, jún. Kvitne baza a agátový kvet. Baza je známa...
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
Kuracie stehná v jogurte
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...
Trojfarebné tvarohové rezy
Najprv pripravíme spodné cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie a spracujeme na tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme...
Diviačik pre oslávenca
Toto je recept na diviačika v pare robenom a v lístkovom ceste zapečenom. Oslávenec, ktorý...
Rebarborové pyré
Tak tento receptík čakal už véééľmi dlho, skoro 2 roky na svoju premiéru v našej kuchyni,...