Slama fotorecept

tankaa - fotkatankaa, 31. júla 2010
Slama (fotorecept)
Foto: tankaa

Toto lahké jedlo dostalo názov od naších detí keď to ako malé išli jesť,je to veľmi chutné a lahké jedlo.

1
porcia
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
trošku
1/4 KL
1 dcl
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Slama (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky si očistíme a nastrúhame na hrubom struhadle .

    Slama (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu si dáme olej a necháme rozohriať.

    Slama (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nastrúhané zemiaky dáme na panvicu

    Slama (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rovnomerne ich rozložime po panvici osolíme a opečieme na miernom ohni do zlatova.

    Slama (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom to otočíme na druhú stranu.

    Slama (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa nám to opeká pripravíme si vajíčka tak,že do misky si dáme vajíčka,vegetu a asi 2 cl vody a zamiešame.

    Slama (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď to máme opečené aj z druhej strany tak tam vylejeme vajcia.

    Slama (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď sa opečú tak celú placku otočíme na druhú staranu a znova opečieme,aby vajíčka neboli surové.

    Slama (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotovo ,preložíme na tanier a polejeme kečupom,aspom u nás sa to tak papá.

    Slama (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

13ceruzka
fiii, vizera to zaujímavo, manzelovy to isto bude chutit, lebo on je na zemiaky zatazeny :) skusime...
sovka62
Robievam podobné placky. Rozdiel je len v tom, že po obrátení ich posypem troškou majoránu a navrstvím na ne nahrubo postrúhaný syr. Keď sa syr roztečie, sú hotové.
evusik
@tankaa ja som doteraz robila tak ako ty, ale len po to upečenie placiek, tie vajíčka som nedávala, len som nastrúhala zemiaky, ochutila a narobila malé placky, teraz to teda vyskúšam aj z vajíčkami,vyzerá to dobre :-)
tankaa
evusik je to fakt dobre,ten môj by to jedol stále aj dnes to večerali,keď sú na stole nastrúhané zemiaky,ani nemusia hovoriť čo chcú jesť.
violetacamorova
robím takú placku bez vajíčka ako prílohu ku číne, ale vyskúšam tvoju s vajíčkom a aj sovkinu so syrom lebo vyzerajú a určite aj chutia zaujímavo a hlavne je to rýchlovka...
zdezda
Mňaaam, jednoduché, chutné, lacné, sýte, voňavé, chrumkavé,...:-)
dobizu
My robievame klasické zamiakové placky, ale tieto sa mi páčia oveľa viac. Určite ich vyskúšam, aj tú verziu so syrom. Ďakujem! :-)
babi
vyzerajú výborne ,určite ich vyskúšam lebo sú mi sympatické ,že tam nie je cesnak, ktorý bohužiaľ nemôžem a v tých klasických musí byť..Výborná rýchla večera
evia
super, iba jednu otázočku, keď opekáte len samotné zemiaky - teda tá prvá fáza, netrhá sa placka pri obracaní? ja som si myslela, že vždy tam musí byť ako pojítko vajce. Inak ukladám do KK je to super receptík
tankaa
evia nie,keď si to pekne do ružova opečiete tak to perfektne drží a dá sa to otočiť.
stefani11
Ja to robievam bez vajíčka ale so syrom.Vyskúšam s vajíčkami,bude zmena,vyzerá to dobre.
hamana
Je to zaujímavé ,vyskušam. Ukladám do KK.
janger
Aj my robievame bez vajicka. Take mensie placky, ako prilohu k masu. Ale aj takto to moze byt vyborne. Toto je sytejsie tymi vajickami, takze to moze byt ako samostatne jedlo. Vyskusam.
evanaaa
Zemiakovú slamu som sa chystala dávno robiť, ale zatiaľ k tomu nedošlo , len raz som robila hotovú, kúpenú v Rakúsku, nebola dobrá. placka sa mi rozpadávala, povedala som, že ak ju budem robiť, zmiešam si tie zemiaky s vajcom, aby držala, ale aj tento postup sa zdá dobrý a hlavne overený, vyskúšam.
jolaj
My už dávno poznáme tento recept pod názvom "Slovenská pizza", ale namiesto hozhabarkovaného vajíčka na opečenú stranu placky dám vajíčko ako na spôsob volského oká a dopečiem. Posypem vegetou, hotovú ozdobím kečupom alebo čerstvými paradajkami, paprikou, cibuľou,...
coldbery
Páči sa mi to...chutné,chrumkavé a či je tam vajíčko,alebo sýr nepodstatné...aba sú určite chutné :-)))
buba29
mnam ja možem zemiaky na kadejaky sposob,vyskušam.
kapitankalucka
ja robievam tento recept presne tak isto.Akurát si dávam na to najprv tatarskú alebo kečup,na to volské oko a posypem syrom.Taká kalorická bomba,ale je to výborné.
45katka1
super super...jednoznacne vyskusam:-).Mam doma tolko hladosov,ze tato stranka je pre mna uplne super....Stale vymyslat nieco nove na varenie a pecenie...a tu..len nakuknem a hned si nieco vyberiem:-)
bozulka
Doteraz som robievala tieto placky/resti/ iba ako prílohu,ale tento recept aj dodatok ktorý hovorila ł@kapitankalucka sú vborné.
22janka22
Máte v kuchyni pekné kachličky :-)
Takto som to ešte neskúšala... ale čo tá voda?
tankaa
22janka22 ta voda ide do vajicka aby to bolo trochu redsie.
ivan14
Já to taky tak dělám, ale ještě nakonec posypu strouhaným sýrem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia