Fazuľová roláda s banánom

samanka - fotkasamanka, 29. marca 2010
Fazuľová roláda s banánom
Foto: samanka

Pridávam sľúbený recept. Kedysi pred rokmi som ho objavila v nejakom časopise a keďže môžem fazuľu na akýkoľvek spôsob, hneď som roládu urobila. Chutila a chutí dodnes celej mojej rodine, so šľahačkou, aj bez nej.

60 minút
príprava

Suroviny

250  g
100  g
1  balíček
50  g
100 g
10  g
1  lyžica (druhá do seba)
3  ks
Poleva:
50  g
50  g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarenú fazuľu pretlačíme, alebo dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme práškový a vanilkový cukor, zomleté orechy, maslo, kakao, (r)um a všetko spolu dobre vymiešame. Pripravenú hustú masu rozotrieme na namočený a vyžmýkaný obrúsok. do stredu položíme banány (olúpané :-))) ), z ktorých odrežeme konce. Pomocou obrúska stočíme a necháme v chlade stuhnúť. Potom roládu vyberieme a polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@samanka ďakujem za recept, určite ho vyskúšam. Fazuľa má byť tá obrovská, alebo tá normálna, a netreba ju ošúpať (ako to bolo uvedené v recepte na fazuľové pyré)?
milan, ked ju pomelies na mlynceku z fazule bude dokonala masa bez akejkolvek supinky...
robila som presne taketo zlozenie a oaj chuti na nerozoznanie od cerstvych gastanov.