Tvarohové knedličky so slivkovou omáčkou fotorecept
Foto: salinka
Keď vás prepadne chuť na niečo sladké a rýchle.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
2 ks |
|
|
|
na posypanie: | |
s cukrom |
|
namiesto maku |
|
slivková omáčka: | |
500 g kompótové, alebo mrazené |
|
70 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
alebo rumová príchuť |
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme potrebné veci na knedličky. Vajcia dve:-)
-
2
Vyšľaháme maslo so žĺtkami a štipkou soli.
-
3
Pridáme tvaroh a krupicu. Zmes necháme asi 30 minút odpočívať.
-
4
Medzitým si pripravíme slivkovú omáčku: slivky (čerstvé, mrazené, alebo zavárané) dáme variť v troške vody. Pridáme podľa potreby a chuti cukor, škoricu, klinčeky, citrónovú šťavu a rum. Necháme povariť, ale nie na kašu, sú potrebné kúsky ovocia. Takúto omáčku môžeme pripraviť aj z marhúľ.
-
5
Podľa želania stravníkov si pripravíme posýpky. Makovú: zmiešame mletý mak s práškovým cukrom....
-
6
...alebo strúhankovú: na masle opražíme strúhanku a cukor.
-
7
Vrátime sa ku knedličkám. Do oddýchnutej masy primiešame vyšľahaný sneh z dvoch bielkov. Cesto je lepkavé, tak pomocou mokrých rúk tvarujeme knedličky, asi 10-12 ks.
-
8
Knedličky vhodíme do vriacej, mierne osolenej vody a necháme variť asi 10 minút.
-
9
Uvarené knedličky obalíme, alebo posypeme podľa chuti a podávame so slivkovou, alebo marhuľovou omáčkou. Dobrú chuť:-)
@izabelka , v pôvodnom recepte kázali buď rum, alebo slivovicu:-)
AJ ja robievam s týmto tvarohovým cestom, je veľmi vďačné, ľahko sa s ním robí a je veľmi chutné. Veru budúci týždeň spravím aj ja guľke, ste ma inšpirovali dievčence, ďakujem. A jasných 5* dávam slintajúc ako Harino :)
@kukulienka , možno by bolo dobré dať viac krupice, lebo som to ledva "upatlala", bolo to lepkavé:-) Zase si mi narobila chúťky:-)
@eviana , @havinko , @dogagador , ja som tiež na ne pozabudla, ale raz za čas ich určite budem robiť:-)